Spitalul modular de la Lețcani se deschide. Primii pacienţi, aşteptaţi la unitatea medicală

Spitalul modular din Leţcani se redeschide într-un final. Primii pacienţi sun deja transferaţi marți seara de la Spitalul Sfântul Spiridon din Iași.

12 oct. 2021, 21:59
Spitalul modular de la Lețcani se deschide. Primii pacienţi, aşteptaţi la unitatea medicală

Spitalul modular de la Lețcani se deschide. Este vorba despre cinci pacienți cu forme medii ale COVID. Diana Cimpoeșu, medicul șef al SMURD Iași a anunțat că marți seara se face transferul a cinci pacienți de la Iași la Lețcani. Sunt pacienți conectați la maști cu oxigen care au forme de gravitate medie ale COVID, potrivit Mediafax.

Spitalul modular de la Lețcani se deschide. Primii pacienţi, aşteptaţi la unitatea medicală

Cel mai mare spital modular din țară

, spitalul de la Lețcani, județul Iași, se redeschide marți, după 8 luni de pauză. Spitalul va avea o conducere militară, iar Forțele Aeriene se vor ocupa și de transferul bolnavilor.

Format din 100 de containere, unitatea mobilă de la Lețcani este cel mai mare de acest tip din țară. Containerele au fost achiziționate în urmă cu aproximativ 1 an, pentru suma de 13 milioane de euro.

Marți dimineața ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila, a declarat că stocatorul de oxigen pentru Lețcani a ajuns, și că există șanse ca miercuri acesta să intre în folosință.

„Astăzi se va porni cu 10 paturi cu concentratoare de oxigen, iar în următoarele zile vom putea să operaționalizăm și paturi ATI, pentru că acolo sunt peste 40 de paturi ATI”, a spus ministrul.

Spitalul modular de la Lețcani, județul Iași, va avea primii pacienți marți. Unitatea va avea conducere militară, dar în interior vor fi și medici civili.
Spitalul modular va fi deschis marți, a anunțat directorul DSP Iaşi, Vasile Cepoi.

„În urma analizei pe care am făcut-o cu echipa de la MApN am ajuns la concluzia că deschiderea acestui spital se poate face marți dimineață. Este nevoie de instruirea personalului care vine din diferite unități medicale. Mâine incepe instruirea, se finalizează aspectele organizatorice, luni vine și stocatorul de oxigen”, a explicat Vasile Cepoi.

La început, unitatea nu va funcționa la capacitate maximă.

„Ca să funcționeze la capacitate maximă este nevoie de 60 de asistenți și 18 medici. Managementul este al spitalului de boli infecțioase. Echipa militară coordonează activitatea de asistență medicală”, a precizat directorul DSP Iași.

Spitalul modular de la Lețcani a costat 13 milioane de euro și a funcționat doar câteva luni.

Citeşte şi: Deschiderea Spitalului Modular de la Leţcani, amânată. Sunt probleme mari cu instalaţia de oxigen