Spitalul modular din Pipera pentru COVID se deschide de vineri. Gabriela Firea: „Am găsit cadre medicale care să-i trateze pe pacienţi”

Primarul general Gabriela Firea a anunţat, miecuri, în direct la România TV că spitalul modular din Pipera pentru tratarea pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus va fi deschid vineri. Edilul Capitalei a precizat unitatea medicală va avea 400 de locuri şi va funcţiona ca unitate externă a spitalului Victor Babeş.

RomaniaTV.net
05 aug. 2020, 18:44
Spitalul modular din Pipera pentru COVID se deschide de vineri. Gabriela Firea: „Am găsit cadre medicale care să-i trateze pe pacienţi”

În cadrul emisiunii „Punctul Culminant” de la România TV, Gabriela Firea i-a spus jurnalistului Victor Ciutacu faptul că în curând va fi deschisă o unitate medicală pentru tratarea bolnavilor de coronavirus.

„De vineri deschidem spitalul modular COVID din Pipera. Va funcţiona ca secţie externă a Spitalului Victor Babeş. Noi am găsit cadre medicale care să-i trateze pe pacienţi de coronavirus”, a precizat edilul Capitalei.

Gabriela Firea a spus că spitalul modular din Pipera va avea 400 de locuri pentru pacienţi şi o zonă generoasă pentru cadrele medicale.

De asemenea, edilul Capitalei a vorbit în direct la România TV despre motivul pentru care a fost blocată testarea pentru depistarea persoanelor care au făcut anticorpi în urma infectării cu noul coronavirus. Primarul general a explicat că Direcţia de Sănătate Publică a oprit testarea pe care municipalitatea voia să o realizeze pe Arena Naţională, deşi inspectorii spuseseră că vor trimite avizul în câteva zile.

„Au venit de la DSP şi au spus că arată foarte bine. Au spus că ne trimit avizul scris în câteva zile. Toate circuitele sunt respectate. În momentul în care am început proiectul şi bucureştenii au fost invitaţi, au venit peste noi şi ne-au spus să închidem pentru că ne fac dosar penal”, a precizat Gabriela Firea la România TV.

Raed Arafat explică de ce restaurantele, cinematografele şi teatrele sunt încă închise. „Sunt la cel mai mare nivel de transmitere”

Edilul Capitalei a acuzat Ministerul Sănătăţii că nu a făcut între timp această testare de anticorpi.

„Suntem singura ţară din Europa care nu a făcut niciun screening pentru a afla nivelul de imunizare la nivelul populaţiei”, a menţionat edilul Capitalei.

Ce trebuie să ştii dacă mergi în vacanţă. Medicul pediatru Mihai Craiu: „80% dintre copii au luat coronavirus de la părinţi”