Sportul românesc intră în doliu! Un important sportiv din Generația de Aur s-a stins din viața la doar 69 de ani

Titi Ionescu, un sportiv important al Generației de Aur a handbalului românesc, se confrunta cu stări de rău de mai multe zile. Campionul legendar a fost descoperit mort la vârsta de 69 de ani în propria locuință. Timp de 14 ani, a excelat ca jucător în Liga Națională.

25 oct. 2023, 23:00
Sportul românesc intră în doliu! Un important sportiv din Generația de Aur s-a stins din viața la doar 69 de ani
Sportul românesc intră în doliu! Un important sportiv din Generația de Aur s-a stins din viața la doar 69 de ani

Celebru sportiv a plecat printre îngeri la 69 de ani. În ziua de duminică, 22 octombrie 2023, Titi Ionescu a comunicat unei eleve foste că se simte rău și a promis să o sune în cazul în care starea sa de sănătate se agravează. Cu toate acestea, lamentabilul incident l-a învins înainte ca el să poată ajunge la asistența medicală. Persoana cu care Titi Ionescu avea cele mai multe conversații era antrenoarea Adriana Inoan.

Citește și: Mesaje de Sfântul Dumitru 2023! Cele mai frumoase urări pentru sărbătoriții zilei

„Titi Ionescu.. de azi va antrena îngerii.. .Drum lin spre lumină, d-le profesor antrenor. Sincere condoleanțe familiei…”, este mesajul antrenoarei Adriana Inoan, cea care împreună cu fetele i-a organizat în urmă cu câteva luni o surpriză.

Concret, sportive din șase generații diferite s-au reunit pentru a depăna amintiri și pentru a exprima recunoștința față de Titi Ionescu, care s-a retras din activitatea sportivă în 2020, în semn de apreciere pentru modul în care s-a purtat cu ele de-a lungul anilor. Însuși Titi Ionescu recunoștea că și-a dedicat în totalitate viața handbalului, afirmând că nu a avut niciodată timp pentru concedii alături de familia sa.

„Am albit şi am chelit pe terenul de handbal. Am constatat că, în 32 de ani de căsnicie, n-am fost în niciun concediu cu nevastă-mea”.

În legătură cu întâlnirea cu fostele sale eleve, care a avut loc în iulie 2023, Titi Ionescu a mărturisit că aceasta a fost un moment de mare bucurie și a manifestat dorința de a vedea handbalul din Arad continuând să se ridice la înălțime, dar din nefericire, nu a mai avut șansa să asiste la acest progres

„A fost o plăcere să stăm de vorbă. Nu le-am văzut pe unele fete din 2017. Sunt fete pe care le-am antrenat între anii 1990 și 2003. Eu am 69 de ani și mi-am propus să trăiesc până când handbanul arădean revine, să fie la nivelul la care a fost pe vremea mea”, a declarat Titi Ionescu pe atunci pentru adevărul.ro

Una dintre fetele antrenate de el este și Adriana Inoan, care a rămas în acest sport și care la rândul ei a antrenat generații întregi.

„Mă bucur că ne-am revăzut cu colegele din multe generații, pe care le-a avut Aradul la handbal, de la cele mai învârstă la cele mai tinere. Totodată ne bucurăm că îl avem pe Titi Ionescu alături de noi. Sentimentul revederii cu fostul nostru antrenor este unul de nedescris”, declara Adriana Inoan.

Profesorul Titi Ionescu a devenit pensionar în anul 2020 ultimul loc de muncă fiind CSȘ Gloria Arad. Acesta a fost timp de 14 ani jucător în Liga Națională și apoi a devenit antrenor.

„În 1990 am devenit profesor titular la Clubul Sportiv Arad. De atunci am predat la toate nivelurile, atât la fete, cât şi la băieţi. Tot din 1990 până în 2003 am fost antrenorul echipei de handbal Divizia A a Aradului. Am fost în domeniul handbalului 50 de ani, 22 de ani ca jucător şi restul ca antrenor”, a declarat Titi Ionescu la momentul pensionării.

De-a lungul timpului acesta a scos 14 profesoare dintre jucătoare.

Citește și: Cristian Popescu Piedone, un romantic incurabil. Mesaj de dragoste pentru soție la aniversarea a 35 de ani de căsnicie: „Fără tine aș fi fost nimeni, frumoasa mea. Iulia, iubito, îți mulțumesc! Te iubesc!”