Sporuri de 320.000 de lei pentru angajaţii PMB, care organizează Târgul de Crăciun. Au fost declaraţi în pericol de moarte

Sporuri de 320.000 de lei pentru angajaţii PMB, care organizează Târgul de Crăciun. Angajații Centrului de Creație Artă și Tradiție din Municipiul București au fost declarați în pericol de moarte, iar pentru asta pentru asta iau un spor de 15% din salariu.

22 dec. 2022, 10:45
Sporuri de 320.000 de lei pentru angajaţii PMB, care organizează Târgul de Crăciun.  Au fost declaraţi în pericol de moarte
Sporuri de 320.000 de lei pentru angajaţii PMB

Sporuri de 320.000 de lei pentru angajaţii PMB. CREART se numeşte firma care se ocupă cu organizarea Târgului de Crăciun. Centrul este un serviciu public aflat în subordinea Primăriei Municipiului București, fiind succesorul Centrului de Conservare şi Valorificare a Tradiţiei şi Creaţiei Populare.

Citeşte şi: Veşti bune pentru bucureşteni, un transport mai puţin poluant. PMB va recicla 150 autobuze uzate moral ale STB

Sporuri de 320.000 de lei pentru angajaţii PMB

Între 16 şi 18 decembrie, Piaţa Constituţiei este transformată în fiecare seară într-un adevărat caleidoscop muzical prin spectacole folclorice, muzică de salon, muzică balcanică la instrumente arhaice, colinde de inspiraţie sacrală şi concerte rock în interpretarea unor nume consacrate ale rockului, trupe nominalizate la Premiile Music Moves Europe.

Același Centru organizează pe 18 decembrie 2022, de la ora 19:30, la sediul din Piața Alexandru Lahovari, nr. 7 – Sala Teatrelli, concertul de colinde „𝐍𝐨𝐚𝐩𝐭𝐞𝐚 𝐒𝐟𝐚̂𝐧𝐭𝐚̆ 𝐝𝐞 𝐂𝐫𝐚̆𝐜𝐢𝐮𝐧”.

Deși au activități în afara oricărui pericol, cei peste 30 de angajați ai Centrului primesc sporuri pentru condiții vătămătoare de muncă, lunar, echivalentul a 15% din salariu.

CREART a răspuns celor de la Newsweek.ro că pentru cei 34 de angajați s-au plătit 320.000 de lei brut drept condiții vătămătoare de muncă pentru anul 2021.

Aceste spouri care se situează între câteva sute și ajung la 1.500 l.ei lunar se acordă pentru că angajații ar fi expuși la câmpuri electrice și magnetice și pentru că atribuțiile angajaților sunt foarte complexe. Aceștia ar avea termene urgente de rezolvare a sarcinilor, sunt încărcați nervos și asta le determină un risc mare de îmbolnăvire.

Sunt condițiile „normale” de muncă, pe care le întâlnești și la privat, dar unde nu se primesc sporuri.