Spray-ul nazal anti-Covid care ar putea înlocui vaccinul. Specialiștii spun că serul va oferi suficientă protecție

Spray-ul nazal anti-Covid care ar putea înlocui vaccinul. Cercetătorii spanioli testează un spray nazal care poate asigura imunitate pentru SARS-CoV-2, în speranţa de a ieşi cât mai repede din pandemie.

06 sept. 2021, 23:12
Spray-ul nazal anti-Covid care ar putea înlocui vaccinul. Specialiștii spun că serul va oferi suficientă protecție
Spray-ul nazal anti-Covid care ar putea înlocui vaccinul

Spray-ul nazal anti-Covid care ar putea înlocui vaccinul. Specialiștii spanioli speră că vor grăbi finalul pandemiei și spun că pentru a obține imunitatea împotriva Covid-19, avem nevoie de a doua generație de vaccinuri. Din această categorie face parte și spray-ul nazal.d

Citeşte şi: Medicul Mihai Gafencu: Vârful valului 4 va fi la începutul lunii octombrie. Și noi, vaccinații, începem să nu mai fim feriți după 270 de zile de la rapel

Spray-ul nazal anti-Covid care ar putea înlocui vaccinul

Vaccinul la care lucrează această echipă spaniolă va include mutațiile recente ale virusului și se va administra cu un spray nazal.

Specialiștii spun că serul va oferi suficientă protecție atunci când mergem în spații închise și poate fi arma definitivă împotriva răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Va bloca virusul înainte să intre în mucoasa nazală. Virusologul Luis Enjuanes lucrează cu o formulă care folosește diverși antigeni din virus, necesari pentru a imuniza rapid și a observat că aceștia se înmulțesc chiar și de 5.000 de ori după doza inițială, scrie Aleph News.

Cel puțin 300 de vaccinuri sunt testate în lume acum și dintre ele 12 sunt intranazale. Trei sunt deja în faza de testare pe oameni.

Universitatea Oxford testează un spray nazal cu un ser de la AstraZeneca, în timp ce în SUA, același vaccin a dat rezultate bune la hamsteri și primate.

S-a observat că vaccinul intranazal reduce cantitatea de virus și evită boala provocată de SARS-CoV-2. La maimuțele care au primit două doze intranazale s-a descoperit o concentrație similară de anticorpi.