SRI, despre presupusul român terorist: Am contribuit cu informaţii relevante la arestarea românului de la Frankfurt

Serviciul Român de Informații (SRI) a contribuit cu informații relevante care au condus la măsura arestării cetățeanului român, încă dintr-o fază incipientă a investigațiilor informative desfășurate de partenerul german, informează, vineri, un comunicat de presă al instituției.

03 feb. 2017, 14:43
SRI, despre presupusul român terorist: Am contribuit cu informaţii relevante la arestarea românului de la Frankfurt

Precizările sunt în legătură cu informațiile apărute în presă referitoare la cetățeanul român reținut pe aeroportul internațional din Frankfurt, suspectat că pregătea un atac terorist.

„SRI, în calitate de autoritate națională în domeniul prevenirii și combaterii terorismului, are ca prioritate majoră prevenirea oricăror riscuri și amenințări de natură teroristă, cooperând în acest sens cu celelalte instituții din cadrul SNPCT, precum și cu partenerii externi”, adaugă sursa citată.

Citeşte şi: Român suspectat că pregătea un atentat în Germania, arestat pe aeroportul din Frankfurt

Un român în vârstă de 21 de ani a fost arestat pe aeroportul din Frankfurt, fiind bănuit că are legături cu o mișcare islamistă și că ar fi participat la pregătirea unui atac în Germania, au anunțat vineri Parchetul din Karlsruhe și poliția germană, transmite AFP.

Românul este suspectat că a schimbat mesaje pe internet cu alte persoane în vederea pregătirii unui atac în Germania. Anchetatorii nu dispun la ora actuală de niciun indiciu cu privire la o țintă concretă a unui eventual atac și nici nu menționează dacă cel arestat este afiliat unei grupări jihadiste anume.

Conform AFP, el se pregătea să plece în România în cadrul acestor pregătiri și a fost arestat joi.

Poliția din landul Baden-Wurttemberg a efectuat o percheziție la domiciliul său din regiunea Heidelberg și a confiscat documente și date pe suport informatic.