Sri Lanka impune un lockdown de trei zile, în urma creşterii numărului de contaminări cu noul coronavirus

Statul insular Sri Lanka, ce se confruntă cu o creştere a numărului de contaminări cu noul tip de coronavirus, a anunţat joi un lockdown de trei zile, începând de vineri, în capitala Colombo, la o zi după vizita secretarului de stat american Mike Pompeo, informează AFP, citat de Agerpres.

RomaniaTV.net
29 oct. 2020, 11:37
Sri Lanka impune un lockdown de trei zile, în urma creşterii numărului de contaminări cu noul coronavirus

Sri Lanka, ţară cu 21 milioane de locuitori, a înregistrat până acum peste 9.200 de contaminări şi 19 decese de COVID-19. Un lockdown strict la nivel naţional a mai fost impus între 20 martie şi 27 iunie.

Mai mult de jumătate dintre cazurile înregistrate au fost detectate în ultimele trei săptămâni, după descoperirea, la începutul lui octombrie, a unui focar într-o uzină, unde peste 1.000 de muncitori au fost testaţi pozitiv. Până în luna august, uzina fabrica măşti chirurgicale pentru SUA.

Noul lockdown vizează 5,5 milioane de persoane ce locuiesc în Colombo şi în două districte adiacente din Provincia de Vest, care vor putea face doar deplasări considerate esenţiale, potrivit unor responsabili în domeniul sănătăţii. El ar putea fi prelungit după cele trei zile, în funcţie de evoluţia contaminărilor.

Interdicţia de circulaţie intră în vigoare începând de la miezul nopţii, însă noi vom încerca să descurajăm orice deplasare neesenţială” în afara provinciei, a explicat purtătorul de cuvânt al poliţiei, Ajith Rohana.

Pe străzile capitalei, soldaţi efectuau joi controale aleatorii de temperatură asupra pietonilor şi motocicliştilor.

Anunţul privind aceste noi măsuri intervine la o zi după vizita lui Pompeo, care a avut întrevederi cu lideri sri-lankezi şi a depus o coroană la Biserica Sfântul Anton, situată într-un cartier considerat de înalt risc în ceea ce priveşte virusul. În timpul sărbătorilor de Paşti din 2019, aici au fost ucişi 279 de oameni, printre care cinci americani, în timpul unor sângeroase atacuri jihadiste.