SRI oferă prima reacţie în scandalul dintre Iohannis şi PSD pe tema autonomiei "ţinutului secuiesc"

Publicat: Miercuri, 06 Mai 2020 17:52 // Actualizat: Miercuri, 06 Mai 2020 17:52 // Sursa: romaniatv.net

Serviciul Român de Informaţii transmite că nu poate interveni în plin scandal privind autonomia "ţinutului secuiesc" deoarece este exclusă orice acţiune care ar putea leza interesele unui partid.

"Ca expresie a respectării principiului constituţional al separaţiei puterilor în stat, monitorizarea activităţii puterii legislative a ţării excedează sfera de competenţă a Serviciului Român de Informaţii. Având în vedere că principiul legalităţii guvernează întreaga activitate a instituţiei noastre, este exclusă şi întreprinderea oricărui demers care să promoveze ori să lezeze interesele vreunui partid politic, entităţi, persoane fizice sau juridice, în măsura în care acţiunile acestora nu contravin securităţii naţionale", se arată în răspunsul instituţiei la o interpelare din partea Mediafax.

SRI mai transmite că prelucrarea informaţiilor pentru a asigura securitatea naţională au caracter „secret de stat" şi pot fi comunicate exclusiv benecifiarilor legali (între care şi preşedinţii Senatului, ai Camerei Deputaţilor, comisiilor permanente pentru apărare şi asigurarea ordinii publice ale celor două camere şi Consiliul Suprem de Apărare a Ţării). 

Parlamentul a solicitat deja un punct de vedere al SRI, după ce preşedintele Klaus Iohannis a declarat că PSD ar avea înţelegeri cu guvernul Ungariei.

Citeşte şi: Iniţiativa UDMR care ar fi obligat autorităţile să asigure folosirea limbii maghiare în administraţia publică a fost RESPINSĂ

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Klaus Iohannis Parlamentul României PSD SRI UDMR
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8375
RON
09 Aug
noapte 19 °
zi 34 °
Ultimele joburi adaugate
24 H