SRI ştia de coronavirus din ianuarie 2020. Marian Cucşa: Ipocrizia e un mare atribut al multor politicieni

Serviciul Român de Informaţii ştia de existenţa noului coronavirus încă din luna ianuarie 2020. Dezvăluirea a fost făcută de Marian Cucșa, fostul vicepreședinte al Comisiei de Control asupra SRI.

06 mart. 2021, 08:53
SRI ştia de coronavirus din ianuarie 2020. Marian Cucşa: Ipocrizia e un mare atribut al multor politicieni
SRI ştia de coronavirus din ianuarie 2020. Marian Cucşa: Ipocrizia e un mare atribut al multor politicieni

SRI ştia de coronavirus din ianuarie 2020. Fostul vicepreşedinte al Comisiei de Control asupra SRI spune că a cerut măsuri de prevenire şi pentru combatearea virusului încă din februarie 2020.

SRI ştia de coronavirus din ianuarie 2020. Marian Cucşa:Am fost primul politician care a cerut măsuri de prevenire

Fostul vicepreşedinte al Comisiei de Control asupra SRI spune că a cerut măsuri de prevenire pentru combaterea coronavirusului încă din luna februarie 2020.

„Eu, în februarie 2020, am fost primul politician care a cerut măsuri de prevenire pentru combaterea Covid-ului. Am cerut convocarea CSAT-ului atunci, am audiat SRI-ul pentru a ne pune la dispoziție informații despre covid. Domnul Viziteu, în momentul în care eu am făcut acest demers, s-a dovedit, din păcate, a fi de mare interes în sensul că s-au întâmplat lucruri și vedem cum au evoluat în acest an.

Au spus că este un demers al meu pentru a mă afla în treabă, că e o simplă răceală și nu trebuie să ne facem griji. Pe mine nu mă interesa de jocurile politice, mă interesa de siguranța cetățenilor, dar domnul Viziteu, mai nou, am văzut că vrea să facă referendum pe Covid. Păi nu e o simplă răceală? Nu te afli în treabă și tu acum? Ipocrizia e un mare atribut al multor politicieni”, a spus Marian Cucșa, fost vicepreședinte al Comisiei de Control asupra SRI, potrivit AlephNews.

Citeşte şi Fostul ofițer SRI, Daniel Dragomir, condamnat definitv în România pentru corupție, s-a predat autorităților italiene la Bari

Marian Cucşa, dezvăluiri despre cum este să controlezi Serviciul Român de Informații

Fostul vicepreşedinte al Comisiei de Control asupra SRI a dezvăluit cum este să controlezi Serviciul Român de Informaţii.

„În primul rând este o responsabilitate, pentru că noi ca și parlamentari trebuie să veghem, în primul rând, să nu existe derapaje din partea Serviciului Român de Informații și să ne asigurăm că își văd strict de ceea ce îi alege.

Că își văd de Riscurile și Amenințările la siguranța Națională, că primează Securitatea Națională, astea trebuie să fie principalele obiective ale fiecărui membru din comisie, indiferent de culoarea politică, să lase culoarea politică la ușa intrării în zona de securitate 0 din sala de ședință a comisiei și să te asiguri că cel puțin în perioada în care tu exerciți control asupra Serviciului Român de Informații să nu existe derapaje, dar să și lupți pentru a se împiedica eventualele derapaje pe termen mai lung, ceea ce, din păcate, noi ca și comisie, o spun cu regret, nu am reușit să modificăm legislația pe Siguranță Națională pentru a evita să ne întoarcem la acea perioadă celebră până în 2016 când știm bine ce s-a întâmplat cu justiția și cu Serviciul Român de Informații.”, a explicat Cucşa.

Citeşte şi SRI, mesaj amuzant de 1 martie. Cum au reacţionat internauţii


loading...