Stai la bloc? Află ce nu ai voie să cari cu liftul. Riști să fii amendat

Cei mai mulți locuitori ai Capitalei stau la bloc și nu mulți cunosc faptul că pot fi amendați dacă urcă în lift cu anumite obiecte.

23 iul. 2023, 10:00
Stai la bloc? Află ce nu ai voie să cari cu liftul. Riști să fii amendat

Puțini români care stau la bloc știu că riscă să primească amenzi usturătoare dacă nu respectă anumite reguli de conviețuire, informează observatornews.ro. Potrivit legislației, există anumite obiecte pe care nu ai voie să le cari cu liftul blocului.

În general, oamenii care stau la bloc au interdicție de a utiliza liftul pentru a transporta mai multe tipuri de „bagaje”. Concret, bagajele voluminoase de genul saci cu moloz sau alte resturi de materiale de construcție nu pot fi transportate cu liftul.

Citește și: Caz șocant în Capitală. Doi indivizi au urmărit un bărbat până în lift și i-au furat din borsetă 8.000 de lei

Totodată, românii care stau la bloc trebuie să știe că nu au voie să  transporte un sac cu resturi care să cântărească mai mult de 30 kilograme.

De asemenea, oamenii nu au voie să transporte bunuri sau produse atât de voluminoase încăt să depășească limita de capacitate a liftului respectiv.

Nu în ultimul rând, românii nu au voie să care produse inflamabile sau care degajă mirosuri greu de suportat.

Citește și: Incendiu într-un bloc-turn ANL. O autoplatformă pentru salvări la înălţime a intervenit de urgenţă

Totodată, asociațiile de proprietari pot stabili și alte reguli la utilizarea liftului, precum interdicția de a fuma în lift sau de a sări în lift.