Stâncă prăbuşită peste mai multe şalupe cu turişti. Cel puţin un mort şi 15 răniţi VIDEO

O stâncă s-a prăbuşit sâmbătă peste mai multe şalupe cu turişti care se plimbau pe lacul Furnas, din Brazilia. Cel puţin o persoană a murit, iar alte 15 au fost rănite.

08 ian. 2022, 23:54
Stâncă prăbuşită peste mai multe şalupe cu turişti. Cel puţin un mort şi 15 răniţi VIDEO

Stâncă prăbuşită peste mai multe şalupe cu turişti. S-a întâmplat în zona lacului Furnas, din oraşul brazilian Capitolio. Cel puţin o persoană şi-a pierdut viaţa în urma incidentului.

Stâncă prăbuşită peste mai multe şalupe cu turişti

Citeşte şi Un bărbat din Brazilia a murit devorat de peştii piranha. A sărit în lac pentru a scăpa de un roi de albine

Pe reţelele de socializare a apărut un video cu momentul în care o stâncă uriaşă se desprinde din peretele canionului şi se prăbuşeşte de la o înălţime de cinci metri, peste câteva şalupe care se aflau în zonă.

Pompierii cred că precipitaţiile abundente din ultimele zile au pus presiune pe pereţii canionului, provocând în cele din urmă desprinderea stâncii.

Oraşul Capitolio, situat la circa 280 de kilometri de Belo Horizonte, capitala statului Minas Gerais (sud-est), este o destinaţie turistică populară pe tot parcursul anului, datorită defileurilor impresionante care pot fi vizitate cu ajutorul şalupelor, potrivit Agerpres.

Accident grav în Brazilia. Cel puţin 30 de persoane rănite după ce un trotuar s-a surpat, formând un crater imens

Cel puţin 30 de persoane au fost rănite în Brazilia, după ce o mare parte dintr-un trotuar s-a surpat. Oamenii, adunaţi pentru a urmări o paradă dedicată sărbătorilor de iarnă, au fost înghiţiţi de craterul format în asfalt.

Printre cei răniţi se numără şi 12 copii. Zeci de echipe de pompieri şi medici au ajuns în scurt timp la faţa locului. Cei mai mulţi au reuşit să iasă din groapa imensă ajutaţi de cei din jur.

Căutările au continuat pentru că o parte dintre cei surprinşi pe trotuar în momentul surpării asfaltului au sărit peste balustradă direct în râul de alături.

Incidentul vine la doar o zi după ce în Rio de Janeiro s-a petrecut o altă tragedie, de data asta ca urmare a războiului dus de forţele de poliţie cu traficanţii de droguri din favele.

Citeşte şi O furtună de nisip a făcut ravagii în Brazilia. Cel puţin şase persoane au murit, imagini apocaliptice VIDEO