STARE DE ALERTĂ în România. Alexandru Rafila, interviu EXCLUSIV. Trebuie să purtăm mănuşi după 15 mai?

Într-un interviu în exclusivitate pentru România TV, profesorul Alexandru Rafila ne spune ce măsuri trebuie să respectăm de mâine, când vom ieși din starea de urgență. 

14 mai 2020, 12:02
STARE DE ALERTĂ în România. Alexandru Rafila, interviu EXCLUSIV. Trebuie să purtăm mănuşi după 15 mai?

Alexandru Rafila ne învață cum și unde să purtăm masca, dar și cum ne dezinfectăm corect. Cele mai importante sfaturi, intr-un interviu în exclusivitate pentru România TV.

Reporter: Ce sa facem de maine, cand oamenii vor iesi pe străzi în număr mai mare?

Alexandru Rafila: Trebuie sa purtam masca in spatii inchise, sa respectam distantarea, sa ne spalam dupa ce atingem suprafete, sa evitam aglomeratia. Pe strada se merge fara masca, ideea e sa pastrezi distanta de un metru şi jumătate. 

Reporter: Ne recomandati si manusi?

Alexandru Rafila: Personal nu. E inutil, e mai simplu sa ne spalam pe maini decat sa purtam manusi. Nu cred ca cineva mai schimba manusile din jumătate in jumătate de ora, dar pe maini ne putem spala.

Reporter: Este bun spirtul?

Alexandru Rafila: Este bun si alcoolul, cu conditia sa fie alcool care sa aiba concentratia de 70 de grade.

Reamintim că din 15 mai România iese din starea de urgenţă. Purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romaşcanu, a declarat joi că există „o singură soluţie reală, constituţională şi funcţională” pentru ca în România să nu fie un vid legislativ de trei zile după expirarea stării de urgenţă şi aceasta se află doar la preşedintele Klaus Iohannis.

„Ne pregătim să întâmpinăm, la sfârşitul acestei săptămâni, zilele prostiei Guvernului PNL. După cum ştiţi, deşi exista mesajul preşedintelui Iohannis în spaţiul public de peste 20 de zile, cum că începând cu 15 mai se va înceta starea de urgenţă, Guvernul nu a fost în stare până în ceasul al doisprezecelea să vină cu un act normativ care să statueze legal starea de alertă.

Citeşte şi STARE DE ALERTĂ. Ce locuri trebuie evitate de vineri, au adus 90% dintre infectările cu Covid-19