Stare de alertă în Bucureşti! Şcoală închisă trei zile după ce mai mulţi copii au ajuns la spital după o dezinsecţie

Şase copii, elevi de şcoală generală, au ajuns la spital după ce au acuzat stări de rău ca urmare a unei dezinsecţii la şcoală. La fața locului au fost trimise mai multe echipaje de prim-ajutor. Peste 20 de persoane au primit îngrijiri medicale la faţa locului. 

RomaniaTV.net
21 ian. 2020, 12:55
Stare de alertă în Bucureşti! Şcoală închisă trei zile după ce mai mulţi copii au ajuns la spital după o dezinsecţie

UPDATE:  Asociaţia Elevilor din Bucureşti şi Ilfov (AEBI) consideră că autorităţile trebuie să ia măsuri, atât împotriva conducerii Şcolii numărul 133 din Bucureşti, acolo unde 18 elevi au ajuns la spital în urma unei acţiuni de dezinfecţie din cauza gripei, dar şi împotriva echipei de igienizare. AEBI susţine că elevii s-au aflat în risc încă de la intrarea în unitatea de învăţământ.

UPDATE: Inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti au decis, marţi, închiderea Şcolii nr. 133 pentru trei zile, potrivit unei informări a Ministerului Sănătăţii.

„Urmare a primelor verificări, inspectorii DSPMB au luat ca primă măsură închiderea operativă a unităţii de învăţământ pe o durată de 72 de ore. Controlul DSPMB continuă, un raport va fi prezentat ministrului Sănătăţii”, se arată în informare.

UPDATE: Nouă copii de la Şcoala 133 din Bucureşti au ajuns la spital marţi, potrivit unei informări a Ministerului Sănătăţii, după ce mai mulţi elevi au acuzat un disconfort respirator în urma procedurilor de igienizare efectuate în unitatea de învăţământ, care de altfel a şi fost evacuată.

Dintre aceştia, şapte au ajuns la Spitalul de Copii „Grigore Alexandrescu”, iar doi – la Spitalul „Marie Curie”.

În total, 24 de elevi au fost examinaţi la cabinetul şcolar.

Elevii Şcolii nr. 133 din Capitală au fost evacuaţi, marţi, după ce mai mulţi copii au acuzat dureri de cap, posibil din cauza unui gaz toxic. Recent, în şcoala din sectorul 4 al Capitalei s-a făcut o dezinsecţie, iar dintr-o parte a clădirii venea un miros extrem de puternic. Mai multe echipaje de pompieri şi medici au intervenit în incinta unităţii şcolare.

„Apelul de urgenţă a venit la 112 în jurul orei 14.35. Ni se semnala că la Şcoala 133 mai mulţi copii ar acuza stare de rău. Au fost trimise mai multe resurse la locul solicitării. Colegii mei au găsit patru copii în cabinetul medical, care acuzau stare de rău, dureri de cap, stări de greaţă. Ulterior, numărul acestora a crescut”, a declarat Daniel Vasile, purtătorul de cuvânt al ISU Bucureşti

Şase elevi cu vârste între 11 şi 14 ani au fost transportaţi la spitalele „Grigore Alexandrescu” şi „Marie Curie”. Mai multe echipaje de prim-ajutor au fost chemate de urgenţă la faţa locului.

„Până în acest moment au fost transportate şase copii la spitalele Marie Curie şi Grigore Alexandrescu. Este vorba despre cinci băieţi şi o fată. Toate persoanele duse la spital erau în stare de conştienţă, acuzau dureri de cap şi stare de vomă”, a mai precizat reprezentantul ISU Bucureşti.

Până la ora 16 au fost asistate medical un număr de 23 de persoane de la Şcoala Generală 133. „Majoritatea au refuzat transportul la spital”, a mai declarat reprezentantul ISU.