Stare de alertă prelungită în România. Se menţin restricţiile privind organizarea nunţilor DOCUMENT

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a aprobat, joi, o hotărâre privind prelungirea stării de alertă, dar şi o serie de măsuri care să fie aplicate pe durata acesteia.

03 feb. 2022, 13:56
Stare de alertă prelungită în România. Se menţin restricţiile privind organizarea nunţilor  DOCUMENT

Stare de alertă prelungită în România. Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a aprobat o serie de măsuri  pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Stare de alertă prelungită în România. Ce se întâmplă cu nunţile şi botezurile

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă menţine restricţiile privind organizarea de evenimente private (nunți, botezuri, mese festive și altele asemenea).

„Se propune menținerea restricțiilor privind organizarea și desfășurarea de mitinguri, demonstrații, procesiuni, concerte, spectacole, cursuri de instruire, workshopuri, conferințe sau alte tipuri de întruniri, organizarea de evenimente private (nunți, botezuri, mese festive și altele asemenea), precum și a întrunirilor de natura activităților culturale, științifice, artistice, sportive sau de divertisment în spații deschise sau închise și desfășurarea acestora în condițiile punctelor 10-26”, se arată în hotărârea nr.7 a CNSU.

Anexa la HCNSU nr 7 - masuri prelungire

Citeşte şi Stare de alertă prelungită, dar CNSU relaxează restricţiile în România: Fără certificat verde la mall DOCUMENT

Alexandru Rafila: Cred că din luna mai se pot organiza nunți

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, crede că din luna mai nunțile vor putea fi reluate fără probleme în România. Vor mai exista, totuși, câteva restricții, însă nu vor fi unele majore.

Alexandru Rafila a spus că a avut discuții cu cei din industria nunților și Horeca și că vin luna martie, atunci când vor exista elemente concrete privind evoluția pandemiei, vor putea fi luate decizii concrete.

„Am avut discuţii nu numai cu cei din industria nunţilor, am avut foarte multe discuţii în ultima perioadă cu reprezentanţi ai diverselor industrii, fie că discutăm de HORECA, de organizatorii de evenimente. Mă gândesc că nu sunt doar nunţi evenimentele la care asistăm.

Din HORECA, din marii retaileri, din industria alimentară şi cred că în luna martie putem avea o discuţie aplicată despre un calendar pe termen mediu măcar, încât să existe predictibilitate. Toată lumea îşi doreşte predictibilitate, nu îşi doreşte o măsură pe care o luăm de azi pe mâine. Cred că în luna martie, când vom avea elemente concrete în ceea ce priveşte evoluţia pandemiei, putem să stabilim împreună programul”, a declarat Rafila într-o conferință de presă.

Ministrul Sănătății consideră că din luna mai se vor putea relua nunțile, dar totul depinde de evoluția pandemiei.

„E o opinie personală, acum luaţi-o ca atare – cred că începând din luna mai aceste tipuri de evenimente se pot relua, probabil cu anumite limitări, nu ştiu dacă se referă neapărat la număr, dar trebuie păstrate elemente de siguranţă care înseamnă o oarecare distanţare sau, în cazul unor evenimente publice, nu neapărat nunţi, utilizarea măştii. La tulpina Omicron este cel mai important element pentru că este o barieră mecanică care previne transmiterea”, a declarat ministrul Sănătăţii.

Citeşte şi Se prelungeşte starea de alertă în România. Până la ce oră vor fi deschise restaurantele