Stare de URGENȚĂ din cauza creșterii numărului de contaminări COVID-19 în Macedonia

Creșterea fulminantă a numărului de cazuri de coronavirus a făcut ca autoritățile dintr-o altă țară să decidă intrarea în starea de urgență.

19 nov. 2020, 20:50
Stare de URGENȚĂ din cauza creșterii numărului de contaminări COVID-19 în Macedonia
Starea de URGENȚĂ

Stare de URGENȚĂ în Macedonia de Nord în încercarea de a frâna epidemia galopantă a noului tip de coronavirus, a anunţat joi premierul Zoran Zaev, informează AFP, scrie Agerpres.

Măsura, care îi conferă guvernului puteri sporite şi îi permite să folosească armata, companiile publice şi spitalele private în lupta împotriva COVID-19, va fi probabil adoptată vineri, a adăugat Zaev.

Traian Băsescu, izbucnire nervoasă: „Trebuia să fim în stare de urgenţă! Nu vor să sperie populaţia, dar o duc spre cimitir”

Mica ţară din Balcani, cu două milioane de locuitori, se numără printre primele zece ţări din Europa cele mai afectate în ceea ce priveşte rata de mortalitate raportat la numărul de locuitori.

Stare de URGENȚĂ. Macedonia de Nord numără în prezent 19.000 de cazuri active. Paturile din spital se ocupă rapid, iar cadrele medicale sunt majoritatea epuizate.

„Cifrele şi alte date arată necesitatea de a gestiona mai bine toate capacităţile din spitale, atât materiale, cât şi umane”, a declarat şeful guvernului.

Starea de urgenţă este prevăzută iniţial pentru 30 de zile.

Stare de URGENȚĂ: Privații vor primi pacienți COVID

Spitalele şi clinicile private vor trebui să-şi deschidă uşile pentru pacienţi bolnavi de COVID-19, a precizat ministrul sănătăţii Venko Filipce. În urmă cu câteva zile, el a declarat că mai sunt disponibile doar în jur de o sută de paturi de spital. „Lucrurile devin tot mai grave”, a spus el.

Potrivit noilor măsuri, portul măştii este obligatoriu şi în exterior. Restaurantele vor trebui să închidă la orele 21:00.

Numărul de contaminări a crescut în mod vertiginos în ultimul timp în Balcani. Serbia, unde pandemia a făcut deja 1.100 de morţi la 7 milioane de locuitori, a înregistrat joi un nou record de contaminări în ultimele 24 de ore, cu peste 5.600 de cazuri.


loading...