Stare de urgență în Rusia, într-un oraș aflat la granița cu Ucraina

Primarul orașului rusesc Voronej, aflat în vestul Rusiei, a declarat stare de urgență, după ce orașul a fost afectat de un atac cu drone ce a vizat baza aeriană.

16 ian. 2024, 18:35
Stare de urgență în Rusia, într-un oraș aflat la granița cu Ucraina

În Voronej a fost evacuat un bloc de locuințe, după ce fragmentele unei drone lovite în timpul atacului au declanșat un incendiu și au sparte ferestre, a declarat primarul Vadim Kstenin.

„Starea de urgență instaurată în oraș va permite luarea măsurilor de înlocuire” a celor 30 de ferestre sparte de la mai multe clădiri, a declarat primarul din Voronej.

Guvernatorul regiunii, Aleksandr Gusev, a spus că o copilă de zece ani a fost rănită de dronă.

Citește și Aproape 1.000 de turişti, blocaţi într-o regiune din China. Ninge continuu de 10 zile, iar stratul de zăpadă a ajuns la 7 metri

Cinci drone ucrainene au fost distruse, a afirmat Ministerul rus al Apărării. De asemenea, în cursul nopții au fost interceptate alte trei în regiunea Voronej, situată la granița cu Ucraina. Alte patru drone ucrainene ar fi fost interceptate în regiunea vecină Belgorod.

Voronej are o populație de puțin peste un milion de persoane și se află la circa 250 de kilometri de granița cu Ucraina.

Oficialii din Ucraina nu au făcut nicio declarație referitoare la situația din Voronej. În ultimele luni, forțele armate ale Ucrainei și-au intensificat atacurile în teritoriul rus, unde iau la țintă infrastructura militară în scopul de a submina eforturile de război ale Moscovei.

Armata rusă dispune de o bază aeriană în apropiere de orașul Voronej care găzduiește bombardiere Suhoi 34 folosite pentru atacuri aeriene împotriva Ucrainei.

Shot, o sursă de știri din Rusia, afirmă că cel 15 explozii au fost auzite în apropierea bazei aeriene, iar fragmente de drone au căzut în apropierea unui bloc de locuințe, potrivit Reuters.

Citește și Ţara unde preţul benzinei va creşte în februarie de cinci ori. Un plin va costa mai mult decât salariul mediu