Starea bărbatului de la SIGHET cu arsuri pe 90 % din corp s-a agravat

Starea bărbatului cu arsuri pe 90% din corp s-a agravat, fiind "mai grav decât la internare", dar ceilalţi zece răniţi de la Sighetu Marmaţiei internaţi la Spitalul de Arşi au o evoluţie favorabilă, două tinere urmând să fie externate la sfârşitul acestei săptămâni sau la începutul celei viitoare.

RomaniaTV.net
27 feb. 2012, 10:02
Starea bărbatului de la SIGHET cu arsuri pe 90 % din corp s-a agravat

Potrivit medicului Călin Ciontu, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri din Capitală, starea bărbatului cu arsuri pe 90 % din suprafaţa corpului s-a degradat. „S-au degradat funcţiile renale, tensiunea. Este mai grav decât la internare„, a declarat, luni, Călin Ciontu pentru Mediafax.

De asemenea, el a spus că celelalte zece persoane rănite în exploziile de la Sighetu Marmaţiei internate în Spitalul de Arşi au fost transferate pe secţie, sunt în refacere, starea acestora este bună, iar două din cele şase tinere vor fi externate la sfârşitul acestei săptămâni sau la începutul săptămânii viitoare.

Şi starea celor patru răniţi în explozia de la Sighetu Marmaţiei internaţi la Spitalul de Urgenţă Floreasca este bună, evoluţia fiind favorabilă.

Şeful Clinicii de chirurgie plastică şi reconstrucţie de la Spitalul Floreasca, profesorul Ioan Lascăr, a declarat că tânăra internată în unitatea sanitară va fi externată peste câteva zile, probabil de Mărţişor.

Unul dintre poliţişti, care are arsuri pe 75 % din suprafaţa corpului, este în continuare în stare gravă, are „trahostomă”, din cauza arsurilor de căi respiratorii superioare. Acesta este tratat local, îi sunt îndepărtate escarele, dar încă nu se poate vorbi de operaţii profunde, a spus profesorul Ioan Lascăr.

Celălalt poliţist şi patronul firmei de gaze din Sighet Marmaţiei au fost fost supuşi unor intervenţii de grefare a mâinilor, a precizat Ioan Lascăr.

La Spitalul de Arşi din Capitală sunt internate şase din cele şapte tinere rănite în urma primei explozii şi alţi cinci pacienţi aduşi după cea de-a doua explozie, respectiv doi pompieri, doi angajaţi ai societăţii de gaze şi notarul care avea biroul deasupra localului unde a avut loc explozia din noaptea de 17 spre 18 februarie.

Ceilalţi patru răniţi în explozia de la Sighetu Marmaţiei, doi poliţişti, patronul firmei de gaze şi una dintre cele şapte fete rănite în discotecă, sunt internaţi în Spitalul de Urgenţă Floreasca.

Procurorul general, Codruţa Kovesi, a anunţat, în 23 februarie, că s-a început urmărirea penală împotriva firmei care administrează reţeaua de gaze din Sighetu Marmaţiei, pentru vătămare corporală şi distrugere calificată, dispunându-se totodată identificarea tuturor bunurilor persoanei juridice, pentru instituirea măsurilor asiguratorii.

Kovesi a precizat că au fost audiaţi majoritatea martorilor la exploziile de la Sighetu Marmaţiei, urmând ca, în funcţie de starea de sănătate a victimelor, să fie audiate şi acestea. Până la acest moment, nicuna dintre victimele exploziilor nu a fost audiată de procurori.

Procurorul general a explicat că ancheta a fost preluată de Secţia de urmărire penală şi criminalistică din Parchetul instanţei supreme pentru ca urmărirea penală să se desfăşoare ritmic, având în vedere că sediul firmei de gaze este în Bucureşti, iar victimele sunt internate în spitale din Capitală.