Starea de alertă se prelungește în România. Raed Arafat, anunț de ultimă oră!

Starea de alertă va fi prelungită în România și nu vor exista măsuri de relaxare a restricțiilor, a declarat Raed Arafat.

08 ian. 2021, 23:15
Starea de alertă se prelungește în România. Raed Arafat, anunț de ultimă oră!

Raed Arafat a spus că, în ciuda faptului că numărul de cazuri din secțiile de Terapie Intensivă a început să scadă, starea de alertă va fi prelungită fiindcă situația din România încă nu e una bună.

„În ultima perioadă a început să scadă numărul de cazuri la ATI. Ne uităm la cazurile confirmate, la numărul lor, unde se concentrează. Dacă apar în București 1.000 de cazuri, 5% vor ajunge în ATI, 30% au nevoie de oxigen, și așa mai departe.

Urmează să se prelungească starea de alertă și nu vor fi la acest moment măsuri de relaxare. Se va merge mai departe pe aceste măsuri care au fost până acum.

Acolo unde observăm că există creșteri semnificative, se pot lua măsuri zonale ca până acum.

Dacă în evaluarea situației epidemiologice se observă alte date noi care impun soluții noi, poate fi discutat în grupul tehnico-științific pentru a lua o decizie”, a spus șeful Departamentului pentru Situații de Urgență la Digi 24.

Raed Arafat, despre noua tulpină și vaccinare

”Am început procesul de vaccinare și se vede luminița de la capătul tunelului, dar suntem departe încă. Nu știm cum acționează noua tulpină de coronavirus și cât de tare se răspândește, mai ales în comunitate, și tocmai de aceea vaccinarea este importantă. Am identificat doar un caz cu această nouă tulpină, dar nu credem că este singurul”, spune Arafat.

Ce se întâmplă cu redeschiderea școlilor

Referitor la deschiderea școlilor, Arafat a spus că au decis continuarea desfășurării procesului de predare online din cauza situației pandemice și fiindcă nu a mai rămas foarte mult din semestru. Acesta spune că elevii vor reveni la școală după 8 februarie, doar dacă răspândirea coronaviruslui nu crește.

Citește și Copiii, „vinovaţi” dacă se redeschid şcolile. Anunţul făcut de Raed Arafat: ‘Posibil să se răspândească din nou, prin copii, virusul din casă în casă’