Veşti bune despre starea mezzosopranei Maria Macsim Nicoară. A deschis ochii, respiră singură şi răspunde la stimuli

Mezzosoprana Maria Macsim Nicoară își revine, treptat, după accident. A deschis ochii, răpunde la stimuli și poate respira singură, dar, cu toate acestea, starea ei este în continuare gravă. Medicii spun că nu își va reveni complet niciodată, din cauza leziunilor suferite.

RomaniaTV.net
01 iun. 2020, 14:44
Veşti bune despre starea mezzosopranei Maria Macsim Nicoară. A deschis ochii, respiră singură şi răspunde la stimuli

Din pricina leziunilor grave pe care le-a suferit artista, inițial medicii au fost foarte rezervați în ceea ce privește șansele de supraviețuire. Acum, însă, pentru că Maria a făcut mici progrese, acum există o urmă de speranță.

Citeşte şi: Imaginile de la locul tragediei. Aceasta este scara pe care a căzut mezzosoprana Maria Macsim Nicoară, de la Opera Iaşi

Maria Macsim Nicoară respiră singură, deschide ochii și răspunde la stimuli, dar asta nu înseamnă că este în afara oricărui pericol. Starea ei este în continuare gravă, iar medicii rămân rezervați pentru că, în urma leziunilor suferite, nu există recuperare totală.

Toată lumea așteaptă ca Maria să își revină, mai ales anchetatorii care vor să facă lumină în acest caz și singura care îi poate ajuta este artista. Dar, oare, își va aminti ce s-a întâmplat? Conform cadrelor medicale, este greu să se recupereze complet.

Mezzosoprana Maria Macsim Nicoară, opt ore în agonie

Un echipaj de terapie intensivă mobilă a ajuns în vila din Aroneanu în jurul orei 7:30. Au mai trecut câteva minute bune până când Maria Macsim Nicoară a fost intubată și ventilată pentru a putea fi transportată la spital.

Aproximativ în jurul orei 8:00, aceasta ajunge la spital. Acolo i se stabilește un disgnostic și este supusă mai multor controale. Atunci i se recoltează probe biolgice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei.

Astfel, alcoolemia din sângele femeii a fost stabilită după aproximativ nouă ore de când mezzosoprana s-a oprit din consumul de alcool. Astfel, în momentul în care a căzut, alcoolemia era mult mai mare, probabil în jurul valorii de 1 miligram de alcool pur în sânge, asta din spusele specialiștilor.

Ofițerii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale (SIC) sub coordonarea procurorului de caz au mers ieri în casa celor doi soți din Aroneanu, însoțiți de polițiștii criminaliști. Acolo, oamenii legii au făcut mai multe fotografii și au ridicat probe.

Citeşte şi Veste de ULTIMĂ ORĂ primită cu lacrimi în ochi de rudele sopranei Maria Nicoară. Ce le-au transmis MEDICII

Ei încearcă să afle dacă mezzosoprana a suferit un accident sau dacă a fost împinsă pe scări de soțul ei.