Starea de sănătate a poliţistului tăiat cu sabia în misiune la Rădăuţi, în continuare critică UPDATE

Starea poliţistului rănit în timpul percheziţiei de la Rădăuţi se menţine critică, el fiind intubat la secţia de Terapie Intensivă a Spitalului de Neurochirurgie din Iaşi. Pronosticul rămâne în continuare rezervat, au anunţat, miercuri, medicii din Iaşi.

RomaniaTV.net
06 dec. 2017, 06:51
Starea de sănătate a poliţistului tăiat cu sabia în misiune la Rădăuţi, în continuare critică UPDATE

UPDATE Poliţia Română a scris, miercuri dimineaţă, pe pagina oficială de Facebook, că agentul şef adjunct de poliţie Sfichi Dan Ciprian a depăşit noaptea cu bine.

”Ciprian a depăşit noaptea cu bine. O parte dintre colegii noştri au donat deja sânge, pentru a fi în rezerva spitalului, pentru orice eventualitate, iar alţii vor merge în această dimineaţă către centrele specializate. Mulţumim tuturor pentru gândurile bune adresate lui Ciprian”, este mesajul Poliţiei Române.

 

Medicii sunt în continuare „extrem de rezervați” privind starea de sănătate a polițistului atacat cu o sabie în timpul unei percheziții domiciliare la Rădăuți, a afirmat, miercuri, Tudor Ciuhodaru, medic la Spitalul de Neurochirurgie „Nicolae Oblu” din Iași.

„Pacientul a petrecut noaptea la Terapie Intensivă. Este intubat, ventilat, pe suport volemic. Este în stare gravă în continuare din cauza severității lezionare și posibilelor complicații”, a declarat dr. Ciuhodaru, potrivit Agerpres.

Oficiali din Poliție au anunțat că unii dintre colegii polițistului rănit au donat sânge pentru acesta, acțiuni similare continuând miercuri dimineață.

Un polițist de la Serviciul de Acțiuni Speciale Suceava a fost grav rănit, marți dimineață, după ce a fost atacat cu o sabie în timpul unei percheziții ce se desfășura la Rădăuți, potrivit IGPR.

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Suceava au desfășurat o acțiune pentru destructurarea unei grupări infracționale, fiind efectuate opt percheziții domiciliare.

La una dintre locuințele percheziționate, în Rădăuți, una dintre persoanele vizate l-a atacat și rănit, cu o sabie, pe agentul șef adjunct de poliție Dan Ciprian Sfichi, din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Suceava, „rănindu-l foarte grav la cap și braț”, conform IPJ Suceava.

Percheziția a avut loc în jurul orei 6.15. Polițiștii a pătruns în apartamentul din Rădăuți al lui Alexandru Huțuleac în forță, spărgând ușa. Imediat ce a pătruns în casă, polițistul a fost atacat și lovit cu sabia în cap. El a încercat să se apere cu brațul, însă nu a reușit să-și protejeze capul. 

Citeşte şi: Ofiţer din trupele speciale, tăiat cu sabia în timpul unor percheziţii la Rădăuţi. Poliţistul a fost transferat la Iaşi