Starea de urgenţă continuă în Japonia. Celebrul scriitor, Haruki Murakami, invitat la o emisiune radio pentru a înveseli populaţia

Haruki Murakami, unul dintre romancierii cei mai apreciați din Japonia, va găzdui emisiune radio specială pentru a încerca să ridice moralul populației, după ce autoritățile au decis prelungirea stării de urgență.

RomaniaTV.net
15 mai 2020, 14:22
Starea de urgenţă continuă în Japonia. Celebrul scriitor, Haruki Murakami, invitat la o emisiune radio pentru a înveseli populaţia

Murakami, al cărui roman dezlipitor „Norwegian Wood” a debutat în anul 1987, va cânta melodiile sale preferate și va primi comentariile ascultătorului în timpul unui „Stay Home Special”.

Citește și: EXPERIMENT în Japonia. Cât de repede te poţi infecta cu COVID 19 în restaurant VIDEO

„Sper că puterea muzicii să poată face ceva pentru a alunga o parte din blues-urile legate de coronavirus, care s-au acumulat în această perioadă”, a scris Murakami pe o pagină web care promovează emisiunea radio.

Starea de urgență decretată la nivel național se încheie pe 31 mai, iar oficialii au declarat că unele regiuni pot reduce restricțiile chiar din această săptămână, dacă infecțiile sunt sub contorl.

Tokyo, epicentrul izbucnirii coronavirusului în Japonia, a confirmat luni 15 noi cazuri, prima dată după 42 de zile, în care numărul zilnic a scăzut sub 20.