Starea deplorabilă în care au fost găsiți de medici trei copii, după ce au ieșit de la școală. Ce au putut să facă tinerii de 14 ani, din România

Caz șocant în Scornicești, comuna de origine a lui Nicolae Ceaușescu. Trei copii ai localitații din județul Olt au ajuns la spital, aproape în comă alcoolică. 

13 dec. 2022, 11:09
Starea deplorabilă în care au fost găsiți de medici trei copii, după ce au ieșit de la școală. Ce au putut să facă tinerii de 14 ani, din România

Trei adolescenți, doi băieți și o fată, cu vârste cuprinse între 14 și 16 ani, s-au îmbătat după ce au ieșit de la ore, informează ObservatorNews. S-au oprit la un bar localizat aprope de școală, unde a început dezmățul.

Angajații barului au oferit tinerilor, fără menajamente, orice băutură alcoolică au cerut. Evenimentul s-a petrecut la finalul săptămânii trecute.

După ce au părăsit localul, tinerilor a început brusc, să li se facă rău. Nu au mutut să se îndepărteze mai mult de câțiva zeci de metri, pentru că s-au clătinat zdravăn, a început să aibă dureri de cap și să vomite.

Unul dintre tineri a apucat să se așeze pe bancă și să o telefoneze pe mama sa. I-a explicat ce s-a întâmplat cât de repede a putut, iar la scurt timp, o ambulanță s-a deplasat la fața locului pentru a-i prelua pe tineri.

 

Tinerii care au consumat alcool peste măsură au fost găsiți de medici într-o stare oribilă

 

Medicii de la Spitalul Județean de Urgență din Slatina au constatat că tinerii erau aproape în comă alcoolică. Poliția a deschis o anchetă, în urma căreia a dispus și măsurile legale. Barmanul care a vândut băuturile alcoolice a fost amendat cu o sumă simbolică, de doar 200 de lei.

În plus, organele judiciare au dispus suspendarea activității barului pentru o perioadă de 30 de zile. De asemenea, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului din Olt face o anchetă suplimentară pentru că dintre cei trei adolescenți, doi se află în grija unor asistenţi maternali.

DGASPC ar urma să ia măsuri suplimentare.