Un român din SUA a furat o sticlă de alcool de 8.000 de dolari! Riscă 10 ani de pușcărie și o amendă uriașă

Marian Firu, un român în vârstă de 50 de ani, riscă să își petreacă următorii zece ani în închisoare, după ce a furat o sticlă de scotch care costă aproape 8.000 de dolari.

06 dec. 2022, 18:34
Un român din SUA a furat o sticlă de alcool de 8.000 de dolari! Riscă 10 ani de pușcărie și o amendă uriașă

Departamentul de Poliție al orașului american Jackson (Teton, Wyoming) l-a acuzat vineri, 2 decembrie, pe Marian Firu, un român în vârstă de 50 de ani, de furtul unei sticle de scotch în valoare de 8.000 de dolari. Infracțiunea a fost comisă cu exact o lună în urmă într-un magazin local de băuturi alcoolice, potrivit publicației americane Cowboy State Daily.

Dacă va fi găsit vinovat, românul riscă pe lângă cei 10 de închisoare și o amendă de 10.000 de dolari. Mai mult, el a fost surprins cerșind pe străzi, în data de 21 noiembrie.

O polițistă din orașul american Jackson l-a observat pe român în timp ce le cerea bani trecătorilor.

Citiți și: O femeie de 84 de ani, cea mai bătrână persoană dată în urmărire generală în România

Pe 2 noiembrie, ofițerii Departamentului de Poliție din Jackson au răspuns la un denunț conform căruia cineva a furat o sticlă de scotch Dalmore, vechi de 35 de ani și care costă aproape 8.000 de dolari, de la The Liquor Store, a declarat vineri Lt. Russ Ruschill, directorul de comunicare al departamentului de poliție local.

Ofițerul de poliție Paul Jacobson a văzut imagini ale camerei de securitate care arată „o persoană care seamănă într-adevăr cu Firu „luând sticla de pe raft și îndesând-o la brâul pantalonilor”, a spus Ruschill.

Agenta de poliție, căruia Ruschill nu i-a dat numele, a lucrat la anchetă dar nu a intrat în contact cu suspectul deoarece este însărcinată. Ea l-a recunoscut pe hoțul surprins de camera de supraveghere a magazinului de băuturi alcoolice și l-a alertat pe Jacobson, care l-a arestat pe Firu „fără incidente”.

De asemenea, Ruschill, directorul de comunicare al departamentului de poliție local, a spus că românul afișa un carton pe care scria că avea un copil de 7 ani, bolnav de cancer

Deocamdată nu a fost confirmat faptul că suspectul are un copil bolnav de cancer, dar Ruschill a precizat că aceasta nu este considerată o constatare prioritară pentru infracțiunea de furt comisă de român anterior.

După arestare, românul nu ar mai fi scos nici măcar o vorbă. „A fost ciudat. Nu a spus niciodată că ar dori un avocat, pur și simplu nu a răspuns niciodată la întrebări”, a explicat directorul de comunicare al Jackson Police Department.

Cerșitul a fost în general ilegal în orașul Jackson, până acum puțin mai mult de un an. Deoarece au existat probleme constituționale cu interzicerea practicii, orașul și-a schimbat recent legea și e nevoie de un permis pentru solicitarea deschisă de fonduri pe proprietatea publică.

„Dacă Firu nu ar fi fost suspectat de furtul sticlei de scotch, poliția probabil l-ar fi educat cu privire la solicitarea de fonduri și i-ar fi oferit posibilitatea unei cereri de autorizație”, a mai spus ofițerul americam.

Citiți și: Familie de români reîntoarsă acasă după 14 ani petrecuţi în pribegie. Cei doi soţi o duc mult mai bine decât o duceau în Spania şi au schimbat cu totul faţa comunei natale: „M-am întors cu tot felul de idei, să fie şi la noi ca afară”