Statele Unite au desfăşurat TREI BOMBARDIERE INVIZIBILE în zona Asia-Pacific

Armata americană a anunțat miercuri desfășurarea a trei bombardiere invizibile cu rază lungă de acțiune B-2 pentru exerciții în zona Indo-Asia-Pacific, în momentul când s-au dublat tensiunile în Peninsula Coreea.

10 mart. 2016, 07:42
Statele Unite au desfăşurat TREI BOMBARDIERE INVIZIBILE în zona Asia-Pacific

„Evenimentele recente demonstrează necesitatea persistentă de a avea o forță aeriană credibilă și coerentă în toată regiunea Indo-Asia Pacific”, a declarat generalul Lori J. Robinson, comandantul US Air Force pentru Pacific.

Cu toate acestea, responsabilii militari americani au refuzat să dezvăluie zona precisă unde evoluează aceste bombardiere capabile să transporte arme nucleare. US Air Force deține doar douăzeci de astfel de aparate.

„La fel ca toate avioanele militare în regiune, B-2 au zburat deja și continuă să zboare în spațiul aerian internațional, în conformitate cu reglementările internaționale”, a declarat căpitanul Ray Geoffroy, un purtător de cuvânt al US Air Force în zona Pacific.

Coreea de Nord a tras joi două rachete balistice cu rază scurtă de acțiune în largul coastei sale de est, alimentând tensiunile regionale după recentele teste nucleare, a anunțat vecinul ei sud-coreean.

Liderul nord-coreean Kim Jong-un a susținut în această săptămână că țara sa a reușit să miniaturizeze focoase nucleare, care pot fi plasate pe o rachetă balistică, potrivit agenției de presă oficiale nord-coreene KCNA.

B-2 (cunoscut de asemenea ca Stealth n.r.), având forma unei aripi zburătoare, a fost construit de Northrop Grumman. El are o rază de acțiune de 6.000 mile marine (11.000 kilometri). US Air Force evaluează la 1,1 miliarde de dolari (valoare 1998) prețul fiecăruia dintre aceste aparate, amintește France Presse