Statele Unite au încheiat controalele de EBOLA pentru călătorii care vin din Mali

Călătorii din Mali care sosesc în Statele Unite ale Americii nu vor mai fi supuși unui control sporit pentru depistarea unor eventuale simptome de Ebola, au anunțat luni autoritățile americane.

05 ian. 2015, 20:25
Statele Unite au încheiat controalele de EBOLA pentru călătorii care vin din Mali

„Mali va fi retrasă de marți de pe lista țărilor afectate de Ebola”, iar „călătorii care sosesc din Mali nu vor mai fi obligați să se supună unui control sporit și unei monitorizări la intrarea în SUA. Ei nu vor mai fi de asemenea obligați să intre prin unul dintre cele cinci aeroporturi echipate special pentru aceste controale”, precizează un comunicat al Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC), precum și Departamentul de Securitate Internă.

Washingtonul a instituit la începutul lunii octombrie măsuri de controale sporite pentru pasagerii provenind din mai multe țări din Africa de Vest, epicentrul focarului de Ebola, pe cinci mari aeroporturi,  JFK (New York), Newark (în New Jersey), Dulles (în apropiere de Washington) și aeroporturile internaționale din Atlanta și Chicago.

Citeşte şi ONU: Peste un milion de persoane sunt ameninţate de foamete din cauza epidemiei de Ebola

Ultimul pacient testat negativ pentru Ebola din Mali datează din 5 decembrie 2014 și de atunci nu au fost depistate noi cazuri. În schimb, măsurile de control sporite la intrarea în Statele Unite rămân în vigoare pentru toți călătorii provenind din Guineea, Liberia și Sierra Leone, cele mai afectate țări de epidemia de Ebola, au precizat autoritățile.

Celui mai recent bilanț al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) arată că cel puțin 8.153 de persoane au murit ca urmare a epidemiei de Ebola în Africa de Vest.