Statele Unite exceptează linia aeriana Etihad de la interdicţia privind laptopurile în avioane

Linia aeriană Etihad din Emiratele Arabe Unite a anunțat că permite, începând de duminică, îmbarcarea pasagerilor cu laptopuri în avioanele către Statele Unite, transmit DPA și France Presse. Washingtonul a anulat măsura interzicerii laptopurilor în avioane doar pentru această companie.

RomaniaTV.net
02 iul. 2017, 20:23
Statele Unite exceptează linia aeriana Etihad de la interdicţia privind laptopurile în avioane

Din martie, SUA nu au mai permis accesul cu laptopuri pasagerilor de pe aeroporturile din Emiratele Arabe Unite, Arabia Saudită, Qatar, Egipt, Turcia, Iordania, Kuweit și Maroc, iar Regatul Unit a adoptat rapid măsuri similare împotriva zborurilor din șase țări, de asemenea cu populație majoritar musulmană. În mai, Washingtonul a anunțat că ia în considerare o interdicție de același gen și la bordul avioanelor provenite din Europa.

Etihad operează 45 de zboruri pe săptămână de la Abu Dhabi către șase aeroporturi americane. Aeroportul din capitala Emiratelor Arabe Unite este singurul din regiune unde funcționează un birou american de control înainte de îmbarcare, unde se efectuează controlul vamal și al pașapoartelor. Pasagerii îmbarcați de pe celelalte aeroporturi unde este în vigoare interdicția de a lua laptopuri în cabină sunt verificați la sosirea în Statele Unite.