Statele Unite, în pragul războiului civil. Atmosferă de groază la Capitoliu. Protestatarii au pus stăpânire pe cladire si e ANARHIE totală! FOTO şi VIDEO

Incident fără precedent în Statele Unite ale Americii. Protestatarii provoacă haos în Americă. Două dintre clădirile Capitoliului au fost evacuate miercuri de urgenţă din cauza ameninţărilor cu bombă.

06 ian. 2021, 22:36

Statele Unite, în pragul războiului civil. Autorităţile au luat toate măsurile de evacuarea anexei „Cannon” şi a „Bibliotecii Madison” a Congresului SUA, au declarat surse din cadrul serviciilor de intervenţie.

Statele Unite, în pragul războiului civil. Atmosferă de groază îl clădirile Capitoliului

Mai multe obiecte suspecte au fost găsite în apropierea Capitoliului, iar una seamănă cu un dispozitiv exploziv artizanal. Cel mai probabil, este vorba de obiecte plasate pentru a genera o falsă alertă de securitate.

Incidentul de securitate intervine în contextul în care Camera Reprezentanţilor şi Senatul SUA au iniţiat sesiunea de validare a voturilor exprimate de membrii Colegiului Electoral Federal, organism care a confirmat victoria lui Joseph Biden în scrutinul prezidenţial.

Preşedintele în exerciţiu al SUA, Donald Trump, a denunţat miercuri, într-un discurs rostit în faţa simpatizanţilor adunaţi în centrul Washingtonului, presupuse fraude electorale în scrutinul prezidenţial, afirmând că nu îşi va recunoaşte înfrângerea.

Poliţia Capitoliului a declanşat starea de alertă, securizând în totalitate clădirea, din cauza protestatarilor violenţi şi a unor alerte cu bombă.

Sute de protestatari pro-Trump au forţat barierele de securitate şi au pătruns în curtea Capitoliului.

„Mulţumim Poliţiei Capitoliului pentru protejarea clădirii. Protestatarii au dreptul constituţional de a fi auziţi, dar îi îndemn să rămână paşnici”, a declarat un lider republican, Kevin McCarthy.

Două clădiri ale Capitoliului au fost evacuate, miercuri, din cauza unor ameninţări cu bombă, în timp ce Congresul SUA validează rezultatul scrutinului prezidenţial.

„Am fost instruiți să ne întindem pe podea și să ne punem măștile de gaz. (…) Acesta nu este un protest. Acesta este un atac asupra Americii”, a scris pe Twitter Dan Kildee.

Citeşte şi: Donald Trump, după ce susţinătorii săi au declanşat anarhia la Washington. „Fără violenţe. Suntem partidul legii şi ordinii”
Susţinătorii preşedintelui în exerciţiu Donald Trump au pătruns miercuri în plenul Camerei Reprezentanţilor, care fusese deja evacuată, şi s-au implicat într-o confruntare armată cu agenţii de securitate de la Capitoliu, care au transmis că au auzit focuri de armă, relatează EFE.

Citeşte şi: Stare de asediu la Washington, mii de susţinători ai lui Donald Trump forţează intrarea în cladirea Capitoliului. Poliția intervine în forță VIDEO