Statele Unite îşi retrag diplomaţii de la Havana. Va mai rămâne mai puţin de o jumătate din ei

SUA au anunțat vineri că își retrag mai mult de jumătate din personalul diplomatic de la Havana după ce 21 de membri ai acestuia au suferit în ultimele luni incidente misterioase care le-au afectat sănătatea, relatează AFP și dpa.

RomaniaTV.net
29 sept. 2017, 15:37
Statele Unite îşi retrag diplomaţii de la Havana. Va mai rămâne mai puţin de o jumătate din ei

Ambasada SUA la Havana va continua să își îndeplinească funcțiile diplomatice de bază și va oferi asistență cetățenilor americani în cazuri de urgență, dar procesarea obișnuită a cererilor de viză va fi suspendată, au precizat oficiali americani.

De asemenea, Washingtonul a emis o atenționare de călătorie în care le recomandă cetățenilor americani să evite deplasările în Cuba.

Cei 21 de diplomați s-au confruntat începând din luna august cu probleme de sănătate inexplicabile, printre care pierderea auzului, amețeli, tinitus, dureri de cap, oboseală, probleme de memorie și insomnie, adaugă sursa citată.

Citeşte şi Misterul diplomaţilor care au surzit în Cuba se adânceşte

Secretarul de stat Rex Tillerson a afirmat recent că Washingtonul ia în considerare închiderea ambasadei de la Havana, care a fost redeschisă după 54 de ani, în august 2015. El s-a întâlnit marți cu ministrul de externe cubanez Bruno Rodriguez, pentru a discuta despre incidentele menționate. Acesta a fost primul contact diplomatic la cel mai înalt nivel dintre SUA și Cuba, de la începutul mandatului președintelui american Donald Trump.

Autoritățile cubaneze au negat orice implicare în incidente și au anunțat că desfășoară o anchetă pentru care doresc colaborarea cu SUA.


loading...