Staţiunea din România preferată de turişti. Este mai scumpă decât Mamaia

Staţiunea din România preferată de turişti. Chiar dacă toată lumea crede că Mamaia este cea mai frecventată în această perioadă, ei bine, nu este aşa. Turiştii nu se mai înghesuie să meargă în nordul litoralului, fie din lipsa de interes a administrației locale, fie din cauza preţurilor.

06 aug. 2022, 13:02
Staţiunea din România preferată de turişti. Este mai scumpă decât Mamaia
Staţiunea din România preferată de turişti

Staţiunea din România preferată de turişti. Potrivit oficialilor din stațiunile montane, Sinaia este în acest moment cea mai căutată, și ocupată la capacitate de aproape 100%. Dar, în același timp, turiștii spun că aiai preţurile sunt mult mai piperate decât în Mamaia.

Citeşte şi: Preţurile au luat-o razna şi în sălbăticie. Pe plaja Corbu, la Vadu, hamsiile şi berea rivalizează cu cele de la terasele de fiţe din Mamaia

Staţiunea din România preferată de turişti

Este un exemplu de cum să tranformi un mare, uriaş avantaj, înr-un dezavantaj din cauza lipsei de promovare. Este evident că nu au avut oameni de comunicare. Percepţia bate realitatea, percepţia în acest moment este deformată, Mamaia nu este pustie. Da, nu este full cum eram noi obişniţi, dar în niciun caz pustie.

O investiţie atât de mare, atât de importantă pe care eu o compar cu autostrada Bucureşti-Constanţa, o investiţie fabuloasă, cu impact pe termen lung, nu e o glumă, s-a întors împotriva lor pentru că nu au ştiut să o valorifice la nivel de imagine”, a explicat Adrian Voican, vicepreşedinte ANAT.

Agențiile de turism spun că stațiunile montane devin atracții și locuri de vacanță, chiar și pe timp de vară. Un aport la această opţiune o au şi temperaturile caniculare, care sunt extrem de ridicate în această perioadă.

Turiștii vin la Sinaia și plătesc sume cuprinse între  600-700 de lei în weekend. „La noi e bine. La Sinaia în weekend este full, full, full. Îîn timpul săptămânii gradul de ocupare este undeva peste 60 la sută. Astăzi, luni 25 iulie, gradul de ocupare este de 65 la sută.

În weekend a fost sută la sută, plus mulţimea celor care vin doar pentru o zi şi pe care nu o pot estima”, a precizat Paul Popa, directorul Centrului Naţional de Informare şi Promovare Turistică Sinaia, pentru adevarul.ro.