Stațiunea unde se deschide sezonul de schi, pe 1 Decembrie. Zăpada depășește 30 de centimetri

Stațiunea unde se deschide sezonul de schi, pe 1 Decembrie. În această iarnă, iubitorii de sporturi de iarnă vor putea merge în staţiunea Straja cu ocazia Zilei Naţionale, 1 Decembrie, pentru că stratul de zăpadă pe cele două pârtii care au fost deja pregătite depăşind 30 de centimetri.

29 nov. 2022, 19:54
Stațiunea unde se deschide sezonul de schi, pe 1 Decembrie. Zăpada depășește 30 de centimetri
Stațiunea unde se deschide sezonul de schi, pe 1 Decembrie

Stațiunea unde se deschide sezonul de schi, pe 1 Decembrie.  „Pârtiile Constantinescu şi Platoul Soarelui au fost amenajate şi vor fi deschise pe 1 decembrie. Încercăm să finalizăm pregătirile şi pe pârtia Mutu. Stratul de zăpadă pe pârtii depăşeşte 30 de centimetri, din care zăpada naturală măsoară 8-10 centimetri, iar diferenţa este zăpadă artificială. Tunurile de zăpadă artificială au fost pornite încă din 18 noiembrie, pentru a ne asigura că vom putea primi schiorii, aşa cum se cuvine”, a declarat marţi cabanierul Emil Părău, administratorul mai multor pârtii din Straja, potrivit Agerpres.ro.

Stațiunea unde se deschide sezonul de schi, pe 1 Decembrie

În ceea ce priveşte instalaţiile de transport pe cablu, acestea sunt funcţionale în totalitate. Odată cu inaugurarea sezonului de schi, la 1 decembrie, va porni şi telegondola din Lupeni spre Straja. Turiştii care doresc să urce în staţiunea Straja cu maşina pot face acest lucru pe drumul judeţean care pleacă din Lupeni, carosabilul fiind în bună stare.

Cei care preferă să ajungă în staţiune cu telegondola îşi pot lăsa maşinile în parcarea de la staţia de pornire a telegondolei, în Lupeni, sau în parcarea de la intrarea în Straja.

Citește și: Prognoza meteo. Vin ninsorile în noiembrie! Meteorologii Accuweather anunţă schimbarea radicală a vremii

Guvernul schimbă regulamentul pârtiilor de schi

Guvernul a aprobat în ședința de miercuri o hotărâre care modifică HG nr. 263/2001 privind amenajarea, omologarea, întreţinerea şi exploatarea pârtiilor şi traseelor de schi pentru agrement.

Ministrul Antreprenoriatului și Turismului, Constantin-Daniel Cadariu, spune că decizia de actualizare a legislației privind domeniile de schi a fost luată în urma unei analize atente. „Singuranța tuturor celor care practică sporturi de iarnă pe pârtiile din România trebuie să primeze! În perspectiva următorului sezon turistic, atunci când o mare parte dintre români, dar și străini vor alege să își petreacă vacanțele în destinațiile locale, la munte, am făcut o analiză a legislației specifice pentru omologarea pârtiilor și traseelor de schi, din care a reieșit necesitatea actualizării acesteia, respectiv a unor condiții de securitate.

Alături de viitoarele investiții pe care le vom finanța, noile măsuri contribuie la una dintre prioritățile asumate, în calitate de ministru liberal, respectiv dezvoltarea domeniului schiabil”, a declarat Constantin-Daniel Cadariu, potrivit Alba24. (Citește AICI mai multe detalii)