Staţiunile litoralului din România cu nume de planete. Motivul pentru care se numesc aşa

Staţiunile litoralului din România cu nume de planete. Ţara noastră este una foarte frumoasă şi extrem de bogată, nu o spunem doar noi, românii, ci şi turiştii care ne vizitează. Avem şi zone de munte, dar şi acces la Marea Neagră, cu mai multe staţiuni conectate între ele.

12 aug. 2022, 20:20
Staţiunile litoralului din România cu nume de planete. Motivul pentru care se numesc aşa

Staţiunile litoralului din România cu nume de planete. În sudul litoralului românesc se găsesc cele patru stațiuni denumite după unele planete din sistemul nostru solar şi anume: Neptun, Jupiter, Venus şi Saturn.

Staţiunile litoralului din România cu nume de planete

Acestea au primit nume de planete deoarece comuniștii erau de părere că turiștilor le va fi mai ușor să țină minte numele, dar şi pentru că erau foarte fascinați de spațiul cosmic, potrivit shtiu.ro.

Așezată între Lacul Tătlăgeac și Pădurea Comorova, stațiunea Neptun este recunoscută, mai ales datorită vegetației excesive. Se pare că aceasta a fost preferata ”tovarășului”.

La doar cinci kilometri de Mangalia găsim stațiunea Jupiter, în jurul lacului artificial Tismana. Deși este stațiunea cu cea mai mică plajă de pe litoralul românesc, zona este protejată de golfurile care opresc valurile în zilele cu mare agitată.

Situată între Cap Aurora și Saturn, stațiunea Venus face remarcată prin colecția de hoteluri cu nume de fete precum: Dana, Claudia, Brândușa, Lidia sau Raluca.

În continuare găsim stațiunea Saturn, care a fost construită în anii ’60. Această zona se remarcă mai ales prin izvoarele termale sulfuroase și a nămolului cu proprietăți terapeutice.

Citeşte şi: Dan Negru a găsit cauza lipsei turiștilor de pe litoralul românesc. „A plătit decontul anilor trecuți”

Cât costă o porţie de muşchi file de porc cu legume în Jupiter

Deşi tot mai mulţi turişti s-au plâns de notele mari de plată pe care le primesc în restaurantele de pe litoralul românesc, sunt locuri în care se poate mânca bine la preţuri decente.

Un turist care a ales să meargă în minivacanţa de Sfânta Maria în staţiunea Jupiter a dat mai puţin de 50 de lei la o masă. Mai exact, acesta a comandat o porţie de muşchi file de porc, ciuperci sote şi o porţie de gogoşari în oţet. Pentru toate acestea a plătit 46,68 de lei.