Statul Islamic, o nouă execuţie. Un arab israelian a fost decapitat de un jihadist de 10 ani VIDEO

Gruparea Statul Islamic (SI) a difuzat marți o înregistrare video despre care susține că este execuția de către un tânăr a unui arab israelian acuzat de spionaj în favoarea serviciilor secrete israeliene.

11 mart. 2015, 07:50
Statul Islamic, o nouă execuţie. Un arab israelian a fost decapitat de un jihadist de 10 ani VIDEO

În înregistrarea video cu o durată de peste 10 minute, poate fi văzut un bărbat, prezentat ca Muhammad Said Ismail Musallam, îmbrăcat într-o salopetă portocalie, precum și pașaportul său israelian. Ulterior, el este împușcat în cap de tânărul băiat, îmbrăcat în uniformă.

După ce vorbește despre recentul atac care a avut ca țintă evrei din Franța, un jihadist, exprimându-se în franceză, amenință că va ataca israelieni și va cuceri Ierusalimul, potrivit Agerpres.

Înregistrarea continuă cu o listă de nume însoțită de fotografii ai unor bărbați prezentați ca spioni ai Israelului.

Citeşte şi Statul Islamic a EXECUTAT 20 de oameni în nordul Irakului

În februarie, tatăl lui Muhammad Said Ismail Musallam a dezmințit că fiul său a lucrat pentru Mossad, după publicarea în Dabiq, revista în engleză a SI, a unui articol prezentat ca interviul cu un tânăr de 19 ani trimis în Siria, potrivit jihadiștilor, de agenția israeliană de spionaj.

‘Fiul meu este nevinovat. ISIS (una din denumirile în engleză ale organizației Statul Islamic) l-a acuzat pentru că a încercat să fugă’, a declarat el, fără să conteste că fiul său și-a întrerupt serviciul civil israelian pentru a pleca să lupte alături de jihadiști în Siria, informează Agerpres.

Citeşte şi Jihadiştii din Statul Islamic, acuzaţi că prelevează organe pentru a-şi finanţa operaţiunile

Un purtător de cuvânt al Shin Beth, serviciile israeliene de securitate, au informat la acea dată că tânărul a plecat pe 24 octombrie în Turcia, de unde a trecut în Siria, și că, potrivit informațiilor israeliene, s-a alăturat SI. ‘Din proprie inițiativă însă și fără știrea părinților’, conform purtătorului de cuvânt.