Statul Islamic atacă din nou. Opt poliţişti şi-au pierdut viaţa

Organizaţia jihadistă Statul Islamic a revendicat un atac în care au fost ucişi miercuri opt poliţişti în Peninsula Sinai din Egipt, potrivit Amaq, agenţia de propagandă a grupării, relatează AFP.

05 iun. 2019, 17:47
Statul Islamic atacă din nou. Opt poliţişti şi-au pierdut viaţa

”Combatanţi ai SI au lansat două atacuri simultane împotriva a două puncte de control ale poliţiei în oraşul Al-Arich”, a indicat Amaq. La Cairo, Ministerul de Interne a anunţat că opt poliţişti au fost ucişi într-un atac asupra unui punct de control în nordul Sinaiului.

Cel puţin 14 poliţişti egipteni şi-au pierdut viaţa miercuri într-un atac asupra unui post de control din oraşul Al-Arish, în nordul Peninsulei Sinai (nord-est), notează EFE citând surse de securitate. În atacul care a fost confirmat de televiziunea egipteană de stat au murit totodată cel puţin patru terorişti, în timp ce alţii au reuşit să fugă.

Citeşte şi Atentat sinucigaş, ISIS a revendicat carnagiul. Sunt cel puţin zece morţi

Nordul peninsulei Sinai este baza operaţiunilor unei grupări teroriste afiliate Statului Islamic, Wilayat Sina, care a revendicat zeci de atacuri teroriste în ultimii ani.

Armata şi poliţia din Egipt desfăşoară o ofensivă contra terorismului în nordul Sinaiului soldată în ultimul an cu sute de morţi, conform cifrelor oficiale.