Statul Islamic susţine că pandemia este pedeapsa lui Dumnezeu pentru occidentali: "Ne bucurăm de modul în care sunteţi afectaţi"

Publicat: Joi, 28 Mai 2020 21:34 // Actualizat: Joi, 28 Mai 2020 21:35 // Sursa: romaniatv.net

Statul Islamic a declat că pandemia de COVID-19 este pedeapsa lui Dumnezeu pentru statele occidentale care au luptat împotriva sa.

Într-o înregistrare audio dată publicităţii joi, purtătorul de cuvânt al grupării, Abu Hamza al-Qurashi, a declarat că "cruciaţii voştri au fost loviţi de mâna lui Dumnezeu... după ce aţi luptat împotriva religiei sale şi a protectorilor ei. Ne bucurăm astăzi de modul în care sunteţi afectaţi de chinul lui Dumnezeu", a adăugat el.

Autenticitatea înregistrării de 40 de minute nu a putut fi verificată. Ea a fost publicată de aripa media a grupării, al-Furqan, pe canalele grupării de pe platformele sociale. Purtătorul de cuvânt al SI a criticat şi închiderea unor moschei şi suspendarea Umrah, al doilea pelerinaj islamic ca importanţă după Hajj.

Citeşte şi: O femeie de 111 ani din Chile, cea mai vârstnică persoană care a supravieţuit COVID-19

Rugăciunile în moschei au fost suspendate în multe ţări timp de circa două luni, în cadrul măsurilor de izolare care vizau limitarea răspândirii noului coronavirus. Purtătorul de cuvânt a trimis şi un mesaj către noul lider al grupării, ales anul trecut după uciderea lui Abu Bakr al-Baghdadi.

"Abu Ibrahim al-Hashemi al-Qurashi binecuvântează lupta de uzură", a spus purtătorul de cuvânt, adăugând că noul lider al SI le-a cerut susţinătorilor să crească numărul de atacuri, să se răzbune şi să-i salveze pe cei care sunt încarceraţi.

În 2014, gruparea a cucerit mari teritorii din Irak şi Siria şi a proclamat în acestea un califat. Gruparea a pierdut teritoriul din Irak în 2017 şi ultimul bastion din Siria doi ani mai târziu, după o campanie susţinută de coaliţia internaţională condusă de SUA. Cu toate acestea, agenţii SI continuă să comită atacuri şi răpiri, vizând membri ai forţelor de securitate şi civili în ambele ţări.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
coronavirus declaraţie Dumnezeu grupare pedeapsă Statul Islamic
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8336
RON
05 Aug
noapte 17 °
zi 35 °
Ultimele joburi adaugate
24 H