Steagul secuiesc arborat ilegal la Sfântu Gheorghe şi ÎNLĂTURAT de instanţă a fost REPUS pe catarg

Publicat: Vineri, 12 Septembrie 2014 14:51 // Actualizat: Vineri, 12 Septembrie 2014 15:07 // Sursa: romaniatv.net

Steagul secuiesc arborat anul trecut de liderii Partidului Civic Maghiar Covasna în parcul central din municipiul Sfântu Gheorghe şi înlăturat joi, în urma unei decizii definitive a Curţii de Apel Braşov, a fost repus vineri pe catarg.

Preşedintele PCM Covasna, Kulcsar Terza Jozsef, a declarat, într-o conferinţă de presă, că steagul a fost reînălţat în memoria trupelor ungare care în data de 13 septembrie 1940 au intrat în municipiul Sfântu Gheorghe.

"Potrivit deciziei instanţei, primarul Antal Arpad era obligat ca să îndepărteze acest steag până pe data de 10 septembrie a.c. Noi nu am dorit să-i facem probleme, să fie tras cineva la răspundere, să plătească amendă, să dea declaraţii, aşa că ieri (joi - n.r.) am înlăturat steagul. Azi (vineri - n.r.) am pus în acelaşi loc un alt steag, în cinstea trupelor maghiare care în urmă cu 74 de ani au intrat în oraş, dar şi cu speranţa în libertate şi democraţie (...) Nu am pus acest steag pentru a jigni pe cineva, ci pentru că noi considerăm că secuii au dreptul să-şi arboreze propriile simboluri şi nimeni nu poate strivi limba noastră maternă, cultura noastră, simbolurile noastre", a afirmat Kulcsar Terza Jozsef.

Primul steag înlăturat de instanţă, care măsura aproximativ doi metri, a fost ridicat pe catargul din parcul central din Sfântu Gheorghe la iniţiativa PCM Covasna pe data de 4 iunie 2013, în cadrul unei ceremonii dedicate comemorării Tratatului de la Trianon, ce a marcat destrămarea imperiului austro-ungar şi unirea Transilvaniei cu România.

Conducerea Prefecturii Covasna, care a sesizat instanţa cu privire la arborarea steagurilor secuieşti, a declarat în repetate rânduri că pe clădirile şi în spaţiile publice pot fi arborate doar însemnele şi simbolurile prevăzute de lege, iar, potrivit legii, minorităţile naţionale au dreptul să-şi folosească în mod public simbolurile naţionale, însă numai cu prilejul manifestărilor lor specifice, deci nu cu caracter permanent.

CITEŞTE ŞI Partidul Civic Maghiar, revoltat de decizia Curţii de Apel privind înlăturarea steagului secuiesc


loading...
3 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Kulcsar Terza Jozsef steag secuiesc înlăturat steagul secuiesc
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
12 sep 19:23
...unei decizii definitive a Curţii de Apel Braşov, a fost repus vineri pe catarg. Potrivit România TV, Preşedintele PCM Covasna, Kulcsar Terza Jozsef, a declarat, într-o conferinţă de presă, că steagul a fost reînălţat în memoria trupelor ungare care în...
12 sep 15:24
12 sep 15:20
...central din municipiul Sfântu Gheorghe şi înlăturat joi, în urma unei decizii definitive a Curţii de Apel …read more ...
1
EUR
4.8583
RON
21 Sep
noapte 13 °
zi 28 °
Ultimele joburi adaugate
24 H