Steagul secuiesc, SCUIPAT la mitingul anti-regionalizare de la Sfântu Gheorghe

Un incident neplăcut a umbrit protestul organizat, sâmbătă, la Sfântu Gheorghe, împotriva proiectului de regionalizare. O femeie a scuipat, potrivit participanţilor, un steag secuiesc, conducerea PPMT Sfântu Gheorghe, care a organizat mitingul, urmând să depună plângere penală.

RomaniaTV.net
21 iul. 2013, 11:52
Steagul secuiesc, SCUIPAT la mitingul anti-regionalizare de la Sfântu Gheorghe

Conducerea PPMT Sfântu Gheorghe va depune, luni, o plângere penală la Poliţie, după ce o persoană ar fi scuipat un steag secuiesc, la mitingul împotriva proiectului de regionalizare. Martorii au afirmat că ar fi fost vorba despre o româncă.

Preşedintele Partidului Popular Maghiar din Transilvania (PPMT) Sfântu Gheorghe, Nemes Elod, a declarat că la un moment dat o femeie a intrat în mulţime şi a scuipat steagul secuiesc arborat în apropierea scenei unde s-au ţinut discursurile, după care a părăsit repede zona.

Nemes a subliniat că acest incident este regretabil şi că va înregistra la Poliţie plângerea, pentru a fi identificat şi sancţionat autorul.

Peste o mie de persoane au participat, sâmbătă seară, în centrul municipiului Sfântu Gheorghe, la un protest faţă de proiectul de regionalizare al Guvernului şi pentru autonomie, participanţii purtând steaguri şi fanioane secuieşti, precum şi pancarte cu mesaje pro-autonomie.