Steaua a câştigat derby-ul cu Dinamo. Roş-albaştrii continuă lupta pentru titlu

Dinamo a deschis scorul pe Naţional Arena, în derby-ul cu Steaua, dar elevii lui Mihai Stoichiţă au întors rezultatul, prin Rusescu, din penalty, şi o "dublă" a lui Iliev. Scorul final a fost 3-2 pentru roş-albaştri.

RomaniaTV.net
17 mai 2012, 18:12
Steaua a câştigat derby-ul cu Dinamo. Roş-albaştrii continuă lupta pentru titlu

Steaua avea neapărată nevoie de victorie în meciul cu rivala din Ştefan cel Mare, pentru a mai păstra şanse la titlu în Liga I. Miza meciului şi-a pus însă amprenta asupra începutului de joc al roş-albaştrilor şi după câteva acţiuni ofensive timide, Dinamo a preluat iniţiativa şi a reuşit să deschidă scorul în minutul 21, prin Alex Curtean, în urma unei combinaţii cu Marius Alexe.

Timp de 20 de minute steliştii au trăit cu spaima că speranţele lor la titlu vor fi spulberate o dată cu încheierea derby-ului. O greşeală a lui Dragoş Grigore, care l-a atacat imprudent pe brazilianul Tatu, în careu, l-a făcut pe arbitrul portughez Olegario Benquerenca să dicteze lovitură de la 11 metri, penalty-ul fiind transformat cu siguranţă de Raul Rusescu.

După pauză, Steaua a fost mai motivată, iar alb-roşii au reacţionat apatic la golurile fundaşului bulgar Iliev, venit în careul lui Dinamo la execuţia unor faze fixe. Golul lui Ţucudean, din finalul partidei, nu a schimbat nimic din ecuaţia luptei pentru titlu, partida încheindu-se cu scorul de 3-2 pentru roş-albaştri.

Steaua are în momentul de faţă 65 de puncte, cu două mai puţine decât liderul CFR Cluj. Un eventual egal al CFR-ului în meciul cu Universitatea Cluj, programat vineri seara, ar face ca soarta titlului să se tranşeze duminică, în ultima etapă, în urma meciului CFR Cluj – Steaua. O altă condiţie ar fi ca a treia candidată la titlu, FC Vaslui, să nu câştige meciul de pe teren propriu, cu Universitatea Cluj.

Componenţa formaţiilor:

Steaua: Tătăruşanu – Martinovici, Geraldo, Iliev, Latovlevici – Chipciu, Chiricheş, Bourceanu, Tănase – Tatu, Rusescu.

Dinamo: Naumoviski – Luchin, D. Grigore, Scarlatache, Pulhac – Matei, Rus, D. Kone, Curtean – Alexe, M. Niculae.

Meciul Steaua – Dinamo este condus la centru de portughezul Olegario Benquerenca, care a mai arbitra-o pe Steaua în septembrie 2007, într-un meci pierdut la Praga (1-2), în grupele Ligii Campionilor.

Cele mai importante faze ale meciului:

Min. 90+3 Final de meci. Steaua – Dinamo 3-2!

Min. 90 De la margine se arată trei minute de prelungire.

Min. 89 Şut Chipciu, pe jos, Naumovski reţine fără probleme.

Min. 86 GOOL Dinamo! Ţucudean a redus din diferenţă. Steaua – Dinamo 3-2!

Min. 80 Crainicul Naţional Arena anunţă o asistenţă de peste 47.000 de spectatori plătitori. Este un record de asistenţă pe acest stadion, la un meci din Liga I.

Min. 77 Ultima schimbare la Dinamo: Cristi Pulhac este înlocuit cu Muşat.

Min. 73 A doua schimbare la Steaua: Vlad Chiricheş îi lasă locul lui Eric Bicfalvi.

Min. 71 Cristi Tănase ratează incredibil din poziţie unu-la-unu cu Naumovski! Mijlocaşul Stelei a şutat pe lângă poartă.

Min. 71 În locul lui Tatu a intrat Mihai Răduţ.

Min. 70 Bară Dinamo! Djakaridja Kone prinde un vole de excepţie de la 16 metri, dar Tătăruşanu respinge în transversală.

Min. 68 Leandro Tatu s-a accidentat destul de grav în urma unei acţiuni de atac a Stelei şi va fi înlocuit. Momentan, roş-albaştrii evoluează în 10 jucători.

Min. 65 Prima schimbare la Steaua: Mihai Costea intră în locul marcatorului primului gol, Raul Rusescu.

Min. 64 GOOOL Steaua! Iliev reia cu capul în plasă, din 6 metri, şi ridică scorul la 3-1 pentru Steaua!

Min. 64 Tatu şutează de la 18 metri, lângă bară, dar Naumovski respinge.

Min. 61 A doua schimbare la Dinamo. Cosmin Matei este înlocuit cu Strătilă.

Min. 58 Prima înlocuire a meciului o face Dario Bonetti. Marius Alexe este schimbat cu George Ţucudean.

Min. 57 Vlad Chiricheş are şansa desprinderii pentru Steaua, dar şutul său, de la 18 metri, trece puţin pe lângă poarta lui Naumovski.

Min. 52 Marius Niculae execută bine o lovitură liberă de la 26 de metri, dar portarul Tătăruşanu a reuşit să respingă. A fost primul şut la poartă al căpitanului dinamovist, în această partidă.

Min. 48 GOOOL Steaua! Fundaşul bulgar Iliev îi aduce pe roş-albaştri în avantaj, după un corner executat de Bourceanu. Steaua – Dinamo 2-1!

Min. 46 Ocazie pentru Steaua. Novak Martinovici trimite cu capul spre poarta lui Dinamo, după o lovitură liberă, dar Naumovski respinge în corner, cu un ultim efort. Portarul lui Dinamo s-a accidentat la această fază.

Min. 46 A început repriza secundă.

Min. 45+1 Finalul primei reprize.

Min. 45 Cristi Tănase trage de la 35 de metri, dar mingea nu-i pune probleme lui Naumovski. Mijlocaşul Stelei a fost total neinspirat în această repriză.

Min. 43 GOOOL Steaua! Raul Rusescu a transformat lovitura de la 11 metri. Steaua – Dinamo 1-1!

Min. 42 Penalty pentru Steaua! Tatu a fost faultat în careu de Dragoş Grigore.

Min. 40 Şut Tănase, de la aproape 30 de metri, dar balonul se duce mult peste poartă.

Min. 34 Marcatorul golului, Alex Curtean, vede primul cartonaş galben al meciului. El a oprit la mijlocul terenului, prin fault, un contraatac al Stelei, purtat de Chipciu.

Min. 31 Jocul s-a mutat la poarta lui Tătăruşanu, dar şutul lui Alex Curtean, la firul ierbii, a fost reţinut de goalkeeper-ul Stelei.

Min. 30 O nouă acţiune a Stelei, dar lovitura de cap a lui Tatu, din centrarea lui Iliev, trece pe lângă poartă.

Min. 28 Pătrundere în careu a lui Latovlevici, din banda stângă, dar şutul său în diagonală a trecut pe lângă poarta dinamovistă.

Min. 25 Steliştii solicită penalty la o cădere în careu a lui Cristi Tănase, dar arbitrul portughez consideră normal duelul stelistului cu Marius Niculae. Reluările îi dau dreptate centralului.

Min. 23 Replică imediată a Stelei, dar şutul lui Bourceanu este respins de Naumovski.

Min 21 GOOOL DINAMO! A marcat Alex Curtean, la prima acţiune periculoasă a lui Dinamo! Steaua – Dinamo 0-1!

Min. 15 Jocul a fost înrerupt de două ori, din cauza accidentărilor lui Chiricheş şi Curtean. Fazele de poartă sunt încă rare, se joacă mai mult între cele două careuri de 16 metri.

Min. 8 Prima acţiune periculoasă a meciului este creată de Cristi Tănase, dar şutul său de la 18 metri trece puţin pe lângă poarta apărată de Naumovski.

Min. 4 Primul şut spre poartă este încercat de stelişti, însă execuţia lui Vlad Chiricheş, din afara careului, este blocată de un fundaş dinamovist.

Min. 1 A început partida.