Steaua, interzisă la tv din cauza Craiovei. Oltenii au sesizat CNA-ul

Telespectatorii care au urmărit miercuri seara meciul Astra Giurgiu - Steaua, din Cupa Ligii, au fost surprinşi să-i audă pe comentatorii de la Digi Sport şi LookTV pronunţând numele echipei campioane "FC Steaua SA", ca urmare a unei adrese trimise CNA.

12 mart. 2015, 11:30
Steaua, interzisă la tv din cauza Craiovei. Oltenii au sesizat CNA-ul

„FC Steaua SA” este numele sub care va fi prezentată campioana României la tv, ca urmare a unei decizii a Consiliului Naţional al Audiovizualului, comunicată televiziunilor. Ea a fost deja pusă în aplicare la meciul pe care roş-albaştrii l-au jucat miercuri seara, în Cupa Ligii şi chiar invitaţii din studio, care au comentat fazele partidei la pauză şi la final au folosit această titulatură.

Citeşte şi Gigi Becali a anunţat SUMA cu care vrea să cumpere MARCA STEAUA

Potrivit fanatik.ro, documentul în urma căruia comentatorii de la LookTV şi DigiSport au folosit numele de „FC Steaua SA” a fost redactat şi trimis la CNA de Maxima Sport, revista clubului CS Universitatea Craiova. Oltenii s-au simţit jigniţi de comentariul lui Ionuţ Angheluţă de la partida directă cu FCSB, ce a avut loc pe 1 martie, pe Stadionul Extensiv.

A făcut referire la gazdele partidei, despre care a precizat în mod repetat, chiar ironic, că „Nu sunt Universitatea Craiova” sau că „Palmaresul e în altă parte”. Facem precizarea că CS Universitatea Craiova are o hârtie din partea Senatului Universităţii din Craiova (instituţia de învăţămînd – n.r.) prin care i se oferă EXCLUSIVITATE asupra folosirii titulaturii de, iar deţinătorul palmaresului se judecă încă, neexistând (ca în cazul FCSB) o decizie definitivă în acest sens„, se arată în cererea trimisă de olteni la CNA.

Vă rugăm să înţelegeţi că o mare parte din presa din Bucureşti este în relaţii strînse cu patronul FCSB, deţinut nr. 001986 Becali Gheorghe, al cărui interes este să nu se ţină cont de deciziile irevocabile ale instanţei şi să se continue mascarada şi manipularea care au ca scop, la 26 de ani de cînd credeam că am scăpat de presa care minte în aceeaşi direcţie, îndobitocirea masei de suporteri stelişti care oricum nu era foarte luminată„, au mai scris oltenii în scrisoarea către CNA.