Steaua l-a pierdut şi pe Tănase. Accidentat grav, căpitanul echipei ratează finalul sezonului

Cristi Tănase, căpitanul Stelei, a fost înlocuit în minutul 74 al meciului de campionat pe care Steaua l-a jucat sâmbătă, la Braşov, din cauza unei accidentări. Investigaţiile medicale relevă că fotbalistul va trebui să stea departe de gazon cel puţin o lună.

19 mai 2015, 09:12
Steaua l-a pierdut şi pe Tănase. Accidentat grav, căpitanul echipei ratează finalul sezonului

Cristi Tănase a efectuat, în cursul zilei de luni, o rezonanţă magnetică la nivelul coapsei drepte şi s-a stabilit diagnosticul de leziune fibrilară a capătului lung al muşchiului biceps femural drept. Pornind de la acest diagnostic, medicii estimează că recuperarea medicală a căpitanului Stelei va dura aproximativ o lună de zile, ceea ce înseamnă că Tănase nu va putea fi folosit în finala Cupei Ligii şi finala Cupei României, dar nici în ultimele două jocuri de campionat, decisive pentru stabilirea campioanei din Liga 1.

Potrivit unui comunicat al clubului, accidentarea apărută la meciul cu FC Braşov nu reprezintă o recidivă a unei probleme mai vechi. „Jucătorul a ieşit de pe teren, la meciurile cu Gaz Metan Mediaş şi Astra Giurgiu, din cauza unei tendinopatii cronice şi a unei lombosciatici. A efectuat două rezonanţe magnetice după fiecare dintre cele două episoade, neconstatandu-se vreo leziune musculară.

Menţionăm că după ieşirea din teren la partida cu Astra Giurgiu, disputată pe 12 aprilie, jucătorul a revenit la jocul cu Universitatea Cluj, când a intrat din postura de rezervă. De atunci, acesta a fost integralist în meciurile cu AŞA Târgu Mureş, Dinamo şi Concordia, iar la Braşov a fost înlocuit în minutul 74.

O parte a presei din România a acreditat ideea falsă că accidentarea actuală reprezintă o recidivă a problemei din vara trecută, când Tănase a suferit o leziune fibrilară la nivelul muschiului adductor scurt stâng. Or, leziunea fibrilară din acest moment s-a produs la piciorul drept„, se arată în comunicatul Stelei.