CSA Steaua a făcut spectacol la inaugurarea noului stadion din Ghencea. 6-0 cu OFK Belgrad

CSA Steaua Bucureşti a inaugurat, miercuri seara, noul stadion din Ghencea cu o victorie la scor, 6-0 (0-0) cu echipa sârbă de liga a treia OFK Belgrad.

07 iul. 2021, 21:24
CSA Steaua a făcut spectacol la inaugurarea noului stadion din Ghencea. 6-0 cu OFK Belgrad

CSA Steaua , nou-promovată în liga secundă, a făcut spectacol în repriza secundă, în care s-au marcat toate cele şase goluri contra celor de la OFK Belgrad. Remus Bogdan Chipirliu este jucătorul care a marcat primul gol pe noul stadion Steaua (min. 50).

Remus Bogdan Chipirliu (50, 52), Dragoş Huiban (62 – penalty), Cezar Mihalache (76) şi Robert Neacşu (87 – penalty, 90+4) au înscris golurile echipei roş-albastre.

Vechiul stadion Steaua a fost inaugurat pe 9 aprilie 1974, tot cu un meci de fotbal contra echipei OFK Belgrad, încheiat cu scorul de 2-2.

Robert Neacşu a fost cel mai bun om al Stelei, pasând decisiv la primul gol, obţinând cele două penalty-uri şi marcând şi două goluri. Liviu Băjenaru a avut o bară transversală (82), dar şi sârbii au trimis în bară în min. 90.

CSA Steaua retrage tricoul cu numărul 7. Gest extraordinar făcut în onoarea lui Marius Lăcătuş

Noul stadion Steaua, construit cu ocazia organizării la Bucureşti a EURO 2020, a fost inaugurat, miercuri seara, în cadrul unui eveniment special organizat de Clubul Sportiv al Armatei la care au fost prezenţi câştigătorii Cupei Campionilor Europeni şi la care au asistat aproximativ 15.000 de spectatori.

Numărul fanilor prezenţi la evenimentul în care clubului roş-albastru a sărbătorit 74 de ani de istorie, dar şi 35 de ani de la câştigarea Cupei Campionilor Europeni, a fost limitat la jumătate din capacitatea arenei din cauza restricţiilor impuse de autorităţi în contextul pandemiei de coronavirus.

Au fost prezenţi la sărbătoare majoritatea componenţilor echipei care cucerea la 7 mai 1986 cel mai important trofeu european continental printre care se numără Helmut Duckadam, Ştefan Iovan, Adrian Bumbescu, Miodrag Belodedici, Gavril Balint, Ladislau Boloni, Tudorel Stoica, Marius Lăcătuş, Victor Piţurcă şi Anghel Iordănescu. Au absentat din diverse motive fostul portar Dumitru Stângaciu, fostul tehnician Emeric Ienei şi managerul Stelei din 1986, Valentin Ceauşescu.

Construcţia noii arene din Bulevardul Ghencea a demarat în februarie 2018 şi s-a încheiat în noiembrie 2020. Costurile lucrărilor se ridică la 407.353.320 lei, aproximativ 81 de milioane de euro.

Stadionul Steaua are o capacitate de 31.254 locuri şi îndeplineşte criteriile impuse de UEFA pentru derularea de competiţii sportive pentru nivelul de clasificare UEFA 4.

Construcţia cuprinde: 9 săli de antrenament pentru alte discipline sportive ale Clubului Sportiv al Armatei Steaua Bucureşti; 24 de camere de cazare pentru sportivi; spaţii pentru Muzeul Clubului Sportiv al Armatei Steaua Bucureşti; zonă de presă şi sky-box-ul în partea superioară a Tribunei I, pentru a spori vizibilitatea şi care respectă standardele UEFA şi FIFA; zonă de promenadă destinată publicului.

Suprafaţa de teren are dimensiunile standard (lungime de 105 m şi o lăţime de 68 m) şi este prevăzută cu gazon natural ranforsat sintetic, dotat cu degivrare, drenaj, sistem de irigaţie şi încălzire pentru sezonul de iarnă. Nouă arenă va putea găzdui şi competiţii sportive de rugby.

Lucrările au fost finanţate de Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, prin Compania Naţională de Investiţii, beneficiarul noului stadion fiind Ministerul Apărării Naţionale.

Steaua, la 35 de ani de la câştigarea Cupei Campionilor Europeni: Chef cu bere Ciucaş şi vestiar devastat după victoria cu Mostiștea Ulmu


loading...