Steaua, prima victorie în războiul cu Armata: A pierdut doar marca, nu şi palmaresul

Steaua a obținut un succes remarcabil în războiul cu Armata, la mai puţin de 24 de ore de la victoria importantă din campionat, 2-0 cu Astra Giurgiu, care a apropiat-o de locurile fruntaşe din Liga 1.

RomaniaTV.net
14 mart. 2016, 18:29

Andrei Alexandru Ioan, directorul general al OSIM, spune că actuala echipă finanțată de Gigi Becali este cea care deține palmaresul atât de mult discutat și disputat.

Într-o declaraţie pentru gsp.ro, directorul OSIM a spus: „Ca să se înțeleagă foarte clar. Noi discutăm aici doar despre emblemă. FCSB a înregistrat o marcă total diferită față de cea a celor de la CSA.  FC Steaua București SA a pierdut drepturile exclusive pentru marcă în instanță, nu și palmaresul sau tot ce s-a mai discutat!

OSIM a înregistrat marca FCSB, iar deținătorul are drepturi exclusive asupra ei și beneficiază de protecție„.

Oficialii Stelei au depus în ianuarie la OSIM documentația necesară pentru utilizarea celor două sigle pe care vor să le folosească de acum înainte, asta în ciuda faptului că Florin Talpan, juristul CS Steaua, a depus o contestație în acest sens, care a fost respinsă. „Nu există nici un risc de confuzie din punct de vedere conceptual sau fonetic. Uitați-vă pe desen, FCSB nu mi-a scris pe siglă Steaua. Scrie clar, FCSB. Nuanțele culorilor sunt diferite. Ce să mai, sunt diferite! Prin urmare mărcile în cauză sunt diferite neexistând risc de confuzie pentru consumator și nici risc de asociere„, a fost explicația pe care Mitriță Hahue, sef Serviciu Mărci și Indicații Geografice, a oferit-o pentru gsp.ro.