Steaua, record NEGATIV în Liga Campionilor. Vezi câte înfrângeri consecutive au înregistrat „roş-albaştrii”

Steaua este echipa din România cu cele mai multe prezenţe în cupele europene, însă Liga Campionilor continuă să fie un coşmar pentru trupa "roş-albastră". Formaţia antrenată de Laurenţiu Reghecampf a egalat, după eşecul cu Chelsea, un record negativ deţinut până în prezent de Spartak Moscova.

RomaniaTV.net
02 oct. 2013, 09:13
Steaua, record NEGATIV în Liga Campionilor. Vezi câte înfrângeri consecutive au înregistrat „roş-albaştrii”

Steaua a pierdut cu 0-4 meciul cu Chelsea, din grupa E a Ligii Campionilor şi a ajuns, astfel, la 11 meciuri fără victorie pe teren propriu în principala competiţie intercluburi din lume. „Roş-albaştrii” au egalat seria de eşecuri consecutive înregistrată până acum doar de Spartak Moscova.

Spartak nu a câştigat niciun meci din cele jucate acasă în Liga Campionilor (nu sunt luate în calcul fazele preliminare) în perioada 2001-2006, potrivit Agerpres.

În ultimele trei campanii în care a evoluat în grupele competiţiei, Steaua nu a obţinut niciun succes în faţa propriilor suporteri, ultima sa victorie acasă datând din 16 octombrie 1996, când se impunea cu 1-0 în faţa formaţiei Widzew Lodz.

CITEŞTE ŞI: Momente penibile pentru Steaua, înainte de meciul cu Chelsea. Ziariştii britanici au rămas stupefiaţi

Ultima victorie a Stelei în competiţie s-a înregistrat pe 13 septembrie 2006, 4-1 cu Dinamo Kiev în deplasare, iar de atunci a înregistrat 14 eşecuri şi 4 egaluri.

Totodată, fundaşul macedonean Daniel Georgievski a înscris al şaptelea autogol de care a beneficiat Chelsea în competiţie, doar Real (11) şi Bayern (8) bucurându-se de mai multe.

Steaua Bucureşti a fost învinsă de Chelsea Londra cu scorul de 4-0 (2-0), marţi seara, pe Arena Naţională din Capitală, în Grupa E a Ligii Campionilor. Londonezii s-au impus prin golurile marcate de Ramires (19, 55), Daniel Georgievski (44, autogol) şi Frank Lampard (90). În prima etapă, Steaua fusese învinsă de Schalke cu 3-0 la Gelsenkirchen.

Campioana României are şansa să întrerupă seria neagră din Champions League pe 22 octombrie, când va întâlni pe FC Basel la Bucureşti, în etapa a treia a competiţiei.