STEAUA, sancţionată dur de UEFA. Decizia îi afectează şi pe suporterii campioanei

Steaua va fi nevoită să dispute următoarele două meciuri de acasă în cupele europene cu porțile închise, în urma unei decizii a Comisiei de Disciplină a UEFA.

25 feb. 2015, 08:08
STEAUA, sancţionată dur de UEFA. Decizia îi afectează şi pe suporterii campioanei

Steaua va evolua fără spectatori în următoarele meciuri pe care le va disputa acasă în cupele europene şi trebuie să achite şi o amendă de 20.000 de euro. Roş-albaştrii au fost sancţionaţi de UEFA în urma incidentelor din timpul partidei cu Dinamo Kiev, din ultima etapă a grupelor Europa League.

Motivul pentru care a fost luată această decizie este acela că spectatorii au folosit lasere, au aruncat torţe şi au afişat un banner cu tentă rasistă în timpul jocului cu Dinamo Kiev, abateri prevăzute de articolele 14 şi 16-2 (literele c şi d) din Regulamentul Disciplinar al UEFA”, precizează clubul Steaua, în comunicat. Decizia forului continental va fi atacată cu apel.

Citeşte şi CS STEAUA: Trebuie pusă în aplicare decizia luată de Înalta Curte

Steaua a pierdut cu 0-2 meciul din 11 decembrie, cu Dinamo Kiev, prin golurile marcate de Andrei Iarmolenko (71) şi Jeremain Lens (90+4), ratând calificarea în şaisprezecimile de finală ale Europa League.

Steaua a mai jucat în stagiunea trecută a Europa League un meci cu porțile închise, cel cu Aalborg, câștigat cu 6-0, pe 18 septembrie.

Citeşte şi STEAUA dezbinată. Costel Gâlcă, trădat de fotbalişti. Ce au făcut jucătorii după înfrângerea cu Rapid