Steaua va întâlni Legia Varşovia în play-off-ul Ligii Campionilor

Campioana României, Steaua Bucureşti, va întâlni echipa poloneză Legia Varşovia, în play-off-ul preliminariilor Ligii Campionilor, s-a stabilit, vineri, în urma tragerii la sorţi care a avut loc la Nyon.

RomaniaTV.net
09 aug. 2013, 10:09
Steaua va întâlni Legia Varşovia în play-off-ul Ligii Campionilor

Steaua a fost cap de serie la tragerea la sorţi a partidelor din play-off-ul Ligii Campionilor. Deşi niciunul dintre posibilii adversari nu era „de speriat”, se poate spune, totuşi, că „roş-albaştrii” au avut ghinion la tragerea la sorţi.

Steaua o va avea ca adversară pe Legia Varşovia în drumul spre grupele Ligii Campionilor. Ca orice echipă poloneză, Legia este cu siguranţă un oponent incomod, iar misiunea elevilor lui Laurenţiu Reghecampf va fi cu atât mai dificilă cu cât meciul retur se joacă în deplasare. Prima manşă se va disputa pe 20/21 august, la Bucureşti, iar returul în  27/28 august la Varşovia.

„Mi-aş fi dorit să jucăm primul meci în deplasare, dar echipa mai valoroasă merge mai departe. Am văzut toate echipele cu care puteam să picăm. Este o echipă destul de bine organizată, dar fără jucători care să poată să rezolve meciul, foarte tehnici şi de mare valoare. Poate vom reuşi să luăm o opţiune la meciul tur. Ne-am fi bucurat să picăm cu un alt adversar, dar nu se ştie niciodată. Suporterii Legiei sunt cei mai fanatici din Europa. Nu cred că va exista vreun jucător care să nu-şi dorească să evolueze pe un stadion plin, pe arena Legiei”, a spus managerul general al Stelei, Mihai Stoica, Stoica, la DigiSport.

Mihai Stoica exclude posibilitatea ca Steaua să nu dispute meciul tur pe Arena Naţională, după ce preşedintele FRF, Mircea Sandu, a anunţat că suprafaţa de joc va fi schimbată după amicalul dintre România şi Slovacia, din 14 august. „Cei de la federaţie ce au de gând să facă cu gazonul, o vor face după meciul nostru din play-off. Acum gazonul arată rău, dar nu este execrabil”, a completat Stoica.

Iată tabloul complet al play-off-ului Ligii Campionilor:

GNK Dinamo Zagreb (Croaţia) – FK Austria Viena (Austria Viena);

PFC Ludogoreţ Razgrad (Bulgaria) – FC Basel 1893 (Elveţia);

FC Viktoria Plzen (Cehia) – NK Maribor (Slovenia);

FC Şahtior Karagandi (Kazahstan) – Celtic Glasgow (Scoţia);

FC Steaua Bucureşti (România) – Legia Varşovia (Polonia);

Olympique Lyon (Franţa) – Real Sociedad (Spania);

Schalke 04 (Germania) – Metalist Harkov (Ucraina);

Pacos Ferreira (Portugalia) – Zenit Sankt Petersburg (Rusia);

PSV Eindhoven (Olanda) – AC Milan (Italia);

Fenerbahce Istanbul (Turcia) – Arsenal Londra (Anglia).

Participarea echipelor Fenerbahce Istanbul (Turcia) şi Metalist Harkov (Ucraina) în play-off-ul Ligii Campionilor depinde de hotărârea TAS.