Ştefan Bănică face o avere din concertele de Crăciun. Suma fabuloasă s-a mărit după ce a extins spectacolele şi la Cluj

De 20 de ani, Ștefan Bănică încântă publicul la Sala Palatului în perioada Crăciunului, reușind să umple sala de peste 4.000 de locuri. Evenimentul s-a transformat într-o tradiție pentru mulți, iar prestațiile captivante ale artistului aduc mereu bucurie și atmosferă festivă.

28 nov. 2023, 19:16
Ştefan Bănică face o avere din concertele de Crăciun. Suma fabuloasă s-a mărit după ce a extins spectacolele şi la Cluj

Ştefan Bănică va continua, și în acest an, tradiția concertelor de Crăciun de la Sala Palatului din București, la care se adaugă un spectacol şi la Cluj, la Sala Polivalentă, cea mai mare din România.

Ștefan Bănică, de 20 de ani deja, cântă, în perioada Crăciunului, la Sala Palatului din București. Și, de fiecare dată, reușește să umple sala care are peste 4.000 de locuri. Iar oamenii nu se plictisesc când vine vorba de prestațiile artistului, devenind deja o tradiție, pentru unii, să meargă la evenimentul cu pricina.

Ştefan Bănică, poveşti şi emoţii după 20 de ani de spectacole la Sala Palatului: „Fiul meu s-a născut în anul în care au început concertele”

„Concertul de Crăciun înseamnă mult mai mult decât un concert pentru mine şi pentru echipa mea şi cred că şi pentru publicul nostru. În aceşti ani noi ne-am schimbat vieţile, au apărut copiii noştri. Ştefan s-a născut în anul în care au început concertele. El este primul copil de Sala Palatului. În momentul în care au apărut copiii mei, nu am realizat de la început, dar apoi mi-am dat seama că viaţa mea s-a schimbat. Nu a fost neapărat aşa cum am crezut că va fi, dar nu regret nicio secundă din ce am trăit şi sunt recunoscător pentru toate experienţele pe care le-am avut, dar în momentul în care am conştientizat că am aceşti copiii minunaţi m-am transformat şi mi-am dat seama care sunt priorităţile. Cel mai important lucru atunci când tragi liniie este că în aceşti 20 de ani cu noi au crescut nişte generaţii”, povesteşte Ştefan Bănică.

Tichete sociale de la Primărie. 400 de lei gratis de Moş Crăciun pentru cumpărături. Miercuri este ultima zi când se depun cereri
Anul acesta, Ștefan Bănică a ridicat ștacheta. Mai exact, concurat de Horia Brenciu – care, la rândul său, are câteva concerte la Sala Palatului – a decis să susțină nu mai puțin de patru spectacole acolo, informează Money.ro. La care a adăugat unul și la Sala Polivalentă din Cluj, un spațiu în care încap 10.000 de oameni.

Biletele nu sunt însă tocmai ieftine. E de înțeles, totuși, având în vedere că Ștefan nu se joacă când vine vorba de spectacolele de Crăciun. El pune în mișcare o adevărată armată de artiști, organizatori și producători. Plătiți, la rîndul lor, regește.

Mai exact, cel mai ieftin bilet la seria de concerte pe care le susține Ștefan Bănică la Sala Palatului costă 150 de lei. Iar la un calcul simplu, pentru fiecare concert ținut cu casa închisă, Ștefan Bănică aduce 600.000 de lei. Adică undeva în jurul a 120.000 de euro.

Ștefan Bănică, campionul încasărilor de Crăciun

Ștefan Bănică va continua, și în acest an, tradiția concertelor de Crăciun

Cum Ștefan Bănică a decis că anul acesta va susține 4 concerte, în București, la Sala Palatului, artistul va deveni ”campionul” încasărilor de Crăciun. Nu de altceva, dar dacă reușește să vândă toate biletele la suma minimă de 150 de lei, va încasa în jur de jumătate de milion de euro!

La suma aceasta se adaugă și încasările de la Cluj. Sala Polivalentă are 10.000 de locuri, deci, doar de acolo, ar încasa 1,5 milioane de lei. Adică în jur de 300.000 de euro, sumă fabuloasă pentru orice artist din România. Chiar și de peste hotare, am putea spune.

Totalul banilor pe care îi face Bănică, în urma concertelor de Crăciun, este unul fabulos. Mai exact, el ar atrage în jur de 4 milioane de lei, adică aproximativ 800.000 de euro. E adevărat, doar o parte din banii aceștia ajung în buzunarele sale, pentru că trebuie plătite producția, sălile, costurile evenimentului. Dar, oricum… Băncă devine ”regele” concertelor de Crăciun.

Bănică, bani grei din muzică

Conform datelor fiscale, consultate de FANATIK din surse oficiale, Ștefan Bănică nu s-a descurcat deloc rău nici în anii precedenți. Cu excepția anului 2020, cel în care pandemia a pus stop tuturor concertelor și în care Ștefan Bănică a raportat pierderi, firma sa a fost, mereu, pe plus.

De ce nu consumă Irina Loghin carne de porc de Crăciun: ”E dificil, dar eu prefer aşa”. Preparatul care nu-i lipsește niciodată de pe masa de Crăciun
Mai exact, Mabel Concert, compania lui Ștefan Bănică, a avut, în ultimul an fiscal, o cifră de afaceri de peste 2,7 milioane de lei și un profit net care a depășit, lejer, 400.000 de lei. Iar la suma câștigată din muzică se adaugă una aproape la fel de mare obținută din afacerile imobiliare pe care Ștefan Bănică le derulează de ani buni.

Nici frumoasa soție a lui Ștefan, Lavinia, nu se poate plânge că afacerile nu merg binișor. Ea a înregistrat un profit net de aproape 60.000 de lei, dar, trebuie precizat, muzica nu pare să o preocupe la fel de mult, în ultimii ani, ca și pe soțul ei.