Ștefan Bănică Jr., dezvăluiri în premieră despre relația complicată cu celebrul său tată: „Ai făcut „Liceeni”, crezi că ești actor? Trezește-te!”. Opinia tranșantă a artistului despre activismul lui Dan Bitman

Ștefan Bănică Jr. a făcut dezvăluiri despre relația cu tatăl său, care i-a dat o lecție dură despre ce înseamnă meseria de actor. Artistul a povestit ce s-a întâmplat de fapt la premiera filmului Liceeni și și-a dat cu părerea despre activismul lui Dan Bitman și al lui Tudor Chirilă.

19 nov. 2021, 13:56

Ștefan Bănică Jr., 54 de ani, unul dintre cei mai îndrăgiți artiști din România, a fost invitat la podcastul lui Mihai Morar „Fain și simplu”, unde a vorbit despre lecțiile de viață importante pe care le-a învățat de la tatăl său, dar și despre învățămintele pe care i le transmite acum propriului său fiu.

Artistul a dezvăluit ce s-a întâmplat de fapt la premiera filmului „Liceeni”, eveniment pe care era cât pe ce să îl rateze, deoarece Mihai Constantin i-a propus tânărului său coleg și prieten, să „chiulească” împreună.

Fiul lui Ştefan Bănică, dezvăluiri despre relaţia cu tatăl său: „Nu a existat niciun moment”

„Noi am făcut un film despre adolescenți, ceea ce era un lucru destul de rar pe vremea aceea.  Țin minte că eram cu prietenul și colegul meu, Mihai Constantin în autobuzul 106, care ne ducea de la Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică la cinematograful Scala. Iar profesoara noastră a zis că nu ne poate învoi pentru premieră și eram îmbrăcați vai de mama noastră. Mihai Constantin mi-a zis, în timp ce eram în 106, „Hai să fugim și să nu venim la premieră!”. Noi ne gândeam că ne facem de râs și când am ajuns acolo, am văzut Miliția călare, așa ceva nu a mai fost la nicio premieră și era lume multă. Am intrat, iar când am ieșit toată lumea ne  cerea autografe, a doua zi pe stradă ne opreau oamenii pe stradă.” a mărturisit Ștefan Bănică.

Ștefan Bănică Jr.: „La 18 ani, după un succes atât de mare există pericolul să ți se urce la cap”

Bănică spune că regretatul său tată a fost foarte blând și iubitor cu el, dar și extrem de dur atunci când era cazul. Și-a dorit să facă din el un artist bun, să îl ducă pe cele mai înalte căi ale succesului și a și reușit acest lucru.

„După ce te lovești cu capul de niște lucruri, abia atunci înțelegi. Până atunci, în mintea ta credeai că ești cineva că ai făcut ceva, că un succes atât de mare te reprezintă. Tata mi-a spus așa:  „Băi ai făcut un film, crezi că ești actor, Trezește-te”. La 18 ani, după un succes atât de mare există pericolul să ți se urce la cap. Tata era un tip extrem de uman. Tata mă pupa la 25 de ani la fel cum mă pupa când eram mic. Nu avea nicio treabă cu chestia asta și nici eu. Eu și fratele meu eram copiii lui, nu conta. Distanța era de fapt distanța pe care o impunea prin modul lui de a gândi. Dacă îmi dai impresia că te pasionează ce faci, stai cu mine. Norocul meu a fost că am fost ca un burete. Luam tot ce vedeam, mergeam cu el la repetiții și în memoria mea se adunau lucruri.”, a mărturisit Bănică.

Bănică Jr. exigent cu fiul său: „Nu vrei mai bine să mergi la o facultate, să ai un statut?”

Ștefan mai are un băiat din prima lui relație serioasă, de care este foarte apropiat. Actorul spune că l-a lăsat să învețe din greșeli și i-a permis să facă ce își dorește, dar s-a și opus atunci când nu a simțit că procedează bine.

Lavinia Pîrva pleacă din casa lui Ştefan Bănică. Decizia are legătură cu Andreea Marin

A vrut ca fiul său să fie realizat în viață, să își facă singur un nume și să nu profite de faptul că este fiul unui mare artist. Pentru că este ambițios, a intrat primul la Actorie și a reușit să își facă tatăl mândru.

“Încerc să îi fac pragul de la uși puțin mai moale. Când se va da cu capul de el, el va trage concluzii. Eu nu l-am lăsat la Te cunosc de undeva. Hai să ne gândim, ce statut ai tu, ești băiatul lui Bănică. Nu vrei mai bine să mergi la o facultate, să ai un statut? Și a reușit. A intrat primul la teatru.”, a declarat artistul la podcast-ul lui Mihai Morar.

Ștefan Bănică Jr. despre activismul colegilor de breaslă: „Dacă ești împotriva vaccinului și eu în spatele tău aflu că te-ai vaccinat, credibilitatea ta care se clatină îngrozitor”

Ștefan Bănică fost întrebat de artiștii care se implică într-un soi de activism social prin transmiterea unor mesaje cu caracter socio-politic către public, iar aici Mihai Morar i-a pomenit pe Tudor Chirilă și pe Dan Bitman, cel din urmă, cunoscut pentru părerile vehemente împotriva vaccinării

„Sunt niște asumări și niște păreri personale pe care ți le asumi dacă crezi cu tărie în ceea ce spui. Dacă afli că un gen de personă publică susține un lucru, și în spatele lui vezi că nu e așa. Dacă susții că ești împotriva vaccinului și eu în spatele tău aflu că te-ai vaccinat de fapt, credibilitatea ta care se clatină îngrozitor, nu dau niciun exemplu. În orice societate există o majoritate care dicteaza niște lucruri, tu poți să nu fi de acord cu treaba asta și să mergi pe calea ta. În momentul în care afirmi ceva asumă-ți până la capăt.” , a declarat Bănică jr.