Ștefan Mandachi a câștigat un nou proces cu statul român. Suma colosală de bani va fi donată în scop caritabil

Omul de afaceri Ștefan Mandachi a câștigat încă un proces cu statul român și cere daune de un milion de euro, bani care urmează să fie donați în scop caritabil.

24 mai 2022, 17:50
Ștefan Mandachi a câștigat un nou proces cu statul român. Suma colosală de bani va fi donată în scop caritabil

Ștefan Mandachi a dat în judecată statul român pentru compromiterea locurilor de muncă din companiile sale și pentru denigrare, după ce una dintre societățile sale a fost amendată ilegal pe motiv că nu ar fi respectat normele legale din pandemia de COVID-19.

În urmă cu aproape două săptămâni, pe 5 mai 2022, Judecătoria Suceava a admis plângerea contravențională formulată de societatea patronată de omul de afaceri Ștefan Mandachi, STRONG MND CORPORATION SRL, împotriva procesului verbal încheiat de DSP Suceava în data de 07.04.2021, dispunând anularea acestuia.

Ștefan Mandachi s-a impus în instanță, în fața statului român de două ori în șase luni

Acesta este cel doilea proces pe care Ștefan Mandachi îl câștigă în fața statului român într-o perioadă de doar șase luni. În  urmă cu aproximativ 7 săptămâni,  omul de afaceri suceveanm anunța că a obținut în instanță anularea unui proces verbal de sancționare al Poliției, întocmit în luna august a anului 2020, când echipajele descinse la terasa restaurantului Don Ștefano din cadrul Hotelului Mandachi au constatat că are loc o nuntă.

Citește și: Ştefan Mandachi a rămas cu Porsche-ul în drum, din cauza cozilor de la benzinării: „Niciodată n-am văzut aşa ceva”

Conform deciziei Judecătoriei Suceava, instanța „admite plângerea contravenţională formulată de petent, în contradictoriu cu intimatul Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava și anulează procesul-verbal de contravenţie seria PSVY nr.0040503 din data de 16.08.2020”.

Decizia Judecătoriei Suceava nu este definitivă. Cele două părți așteaptă motivarea instanței, pentru a se pregăti pentru o probabilă parte a doua a procesului.

Poliția Suceava a menționat, în procesul verbal întocmit la acel moment, că pe terasă s-ar desfășura o nuntă, cu un număr de persoane mai mare decât prevedea legea.

Citește și: O poză cât o mie de cuvinte. Ștefan Mandachi, impresionat de un cuplu de refugiaţi ucraineni vârstnici care-şi poartă reciproc de grijă

„Decizia instanței este o victorie amară. Am câștigat procesul intentat și ni s-a anulat procesul verbal, însă daunele imense pe care ni le-a creat această injustețe nu mai pot fi reparate. Nu e o victorie doar pentru noi, ci pentru toți antreprenorii din HoReCa, care, de multe ori în ultimii doi ani, s-au simțit nedreptățiți. Acum, cu decizia judecătorilor pe masă, nu mai există niciun dubiu că tot ceea ce am spus atunci a fost și este adevărat: am respectat cu îndârjire legea, am luat de fiecare dată toate măsurile stricte de protecție, iar eu personal am fost cel mai mare promotor al respectării deciziilor autorităților”, a declara atunci Ștefan Mandachi, potrivit monitorul de suceava.