Ştefan Mandachi a rămas cu Porsche-ul în drum, din cauza cozilor de la benzinării: „Niciodată n-am văzut aşa ceva”

Ştefan Mandachi a rămas cu Porsche-ul în drum, în timp ce mergea spre Suceava. Nu a avut de unde să alimenteze, pentru că la toate benzinăriile erau cozi interminabile din cauza zvonului că se va scumpi combustibilul.

10 mart. 2022, 22:52
Ştefan Mandachi a rămas cu Porsche-ul în drum, din cauza cozilor de la benzinării: „Niciodată n-am văzut aşa ceva”
Ştefan Mandachi a rămas cu Porsche-ul în drum

Ştefan Mandachi a rămas cu Porsche-ul în drum. Afaceristul a povestit toată întâmplarea pe reţelele de socializare, după ce miercuri seară, românii au luat cu asalt benzinăriile din toată țara, fiind speriați de zvonurile că prețul benzinei ar putea să treacă de 10 lei per litru.

Citeşte şi: Primul bebeluş născut în „tabăra” de refugiaţi ucraineni la Suceava. Ştefan Mandachi vrea să fie naşul copilului

Ştefan Mandachi a rămas cu Porsche-ul în drum

La ieșire din Vatra Dornei indicatorul m-a avertizat că rămân fără benzină în 40 km. Până la Suceava mai aveam 100 km. Nu-i nicio panică, mai am șapte stații peco în drum.

Prin urmare, pe relaxare, n-am oprit la Petrom, unde mi s-a părut că e suspect de aglomerat, fără să-mi pun problema “de ce”. Efectiv mintea mea n-a putut procesa coada enormă, decât vizual. Pentru că niciodată n-am văzut ceva similar.

Mi-am zis ca opresc la Peco Mol din Humor, ca să evit Lukoil. Trec năuc pe lângă Lukoil din Câmpulung unde acum 20 min (ora 19:55) erau 200 mașini. Coadă triplă față de Petromul din Dorna.

Indicatorul meu de la benzină nu se dezminte și țipă. (Eram demult obișnuit cu el). Dacă în urmă cu trei minute n-aș fi băgat benzină decât dintr-un Peco de brand, acum am tăbărât în primul coteț de benzinărie care mi-a apărut în cale. Mă gudur pe lângă un angajat să-mi vândă 2 litri de gaz, ca să mă târâi până la Suceava. “Nu mai avem benzină!”.

Demarez panicat spre Socar. Aici, coada e până la Humor. Nu-i văd capătul. Abia ating accelerația uitându-mă cu un nod în gât, spre orizont.

Cu o ultimă speranță, mă uit disperat în depărtare, spre Mol. Porschele plânge că rămâne fără gaz, eu o țin la consum, abia mângâi frâna și accelerația, să nu pierd demarajul. Cele trei liniuțe îmi arată că fundul rezervorului e uscat.

Când am văzut codoaia cozilor de la Peco Mol, m-am resemnat. Am parcat căruța cumincior pe dreapta și am plecat după o un bidon la Sușiava.

Acum stau pe facebook, în dreapta. Dau scroll mofturos. Fierb la glume cu prețul la benzină. Îi întreb pe ai mei: “fraților, oare dacă pun postarea asta, n-o să zică lumea că am rămas în pana prostului?”. Nu prea se pune…

Mă trezesc vorbind: “oare dacă mă bag în față să iau doi litri?”. Colegul meu Pantea m-a liniștit urgent: “dacă vrei să mori repede, bagă-te în față la 200 șoferi care așteaptă la coadă de trei ore”.

Dau scroll, buimac în continuare:

EL: “miroși a ceva scump, cu ce te-ai dat?”

EA: “cu motorină”…„, este postarea făcută de Ştefan Mandachi, pe pagina sa de Facebook.