Ştefan Mandachi primeşte daune de la statul român. Premieră pentru justiţia din România

Omul de afaceri Ştefan Mandachi urmează să primească daune morale, după ce a dat în judecată statul român pentru că nu a rezolvat problema animalelor schingiuite. Decizia judecătorului care s-a ocupat de caz este o premieră pentru justiţia din România.

10 iun. 2021, 15:33
Ştefan Mandachi primeşte daune de la statul român. Premieră pentru justiţia din România
Ştefan Mandachi primeşte daune de la satul român. Premieră pentru justiţia din România

Ştefan Mandachi primeşte daune de la statul român. Omul de afaceri a povestit pe pagina de Facebook cum a început procesul împotriva statului român pentru nerezolvarea problemelor legate de schingiuirea animalelor.

Ştefan Mandachi primeşte daune de la satul român

Citeşte şi Ştefan Mandachi, misiune umanitară în Africa. Va construi două fântâni cu apă potabilă

„De-a lungul anilor, am câștigat prin muncă milioane de euro, am contribuit cu alte (și mai multe multe) milioane la bugetul de stat, dar rar mi-a fost dat să trăiesc o astfel de bucurie la ”câștigarea” sumei de 21 EURO (100 lei) .

Anul trecut am dat Statul român în judecată pentru ororile la care sunt martor în mod constant, peste tot în țară: sute de animale chinuite, câini maltratați, aruncați de pe bloc, petarde înfipte în urechile animalelor, pui zvârliți în râpe, văgăuni și iazuri, condamnați la foame, frig, moarte. În urma probatoriului administrat în fața instanței, în care am descris scenele de Evul mediu la care sunt obligat să asist atunci când găsesc animale schingiuite sau abandonate, judecătoarea a hotărât că am dreptate: statul îmi datorează DAUNE MORALE în valoare de 100 lei întrucât trebuia (și putea) să rezolve demult problema și l-a durut în pix. Suma este infimă, dar simbolul este gigantic. (Felicitări avocat Daniel Zoita).

Au fost interogați sub jurământ mai mulți martori, care au confirmat cu mâna pe Biblie, cum procedez eu de ani încoace: culeg suflete neprihănite de pe străzi, primesc acasă de la oameni animale flămânde, însetate, bătute și hăituite, care nu ar trebui să se nască dacă primăriile de prin comune și-ar face datoria și dacă infractorii agresivi fără creier, care abandonează și agresează animale ar fi băgați la zdup de către poliție (constituie caz penal orice chinuire a animalelor)”, a povestit omul de afaceri.

Mandachi îi îndeamnă pe români să se adreseze instanțelor în astfel de situații și să invoce ca precedent judiciar hotărârea 837/2021.

Citeşte şi Ştefan Mandachi a îngropat primul metru de autostradă şi i-a pus cruce: „Nu-mi mai fată mintea nicio idee prin care să punem presiune pe aleşi”

„Trăim în Europa secolului 21, nu în Evul Mediu. Exercitați-vă drepturile, de aia le aveți! Nu trăim în Belarus, trăim într-o democrație. Cum ar fi să fie despăgubiți 1.000.000 cetățeni cu 100 lei? Întrebarea mai bună e ‘cum ar fi să și răspundă cineva pentru asta?’ Că doar despăgubirile tot din buzunarul nostru sunt și atâta vreme cât nimeni nu-i tras la răspundere… Suta de lei cu care am fost despăgubit tot eu am plătit-o parțial.

Știu că sunt mulți indivizi care mă ceartă că animalele sunt mai puțin importante decât oamenii, de ce mă agit? Însă mă întreb pe bună dreptate: ce om care urăște animalele ar putea iubi cu adevărat oamenii?”, a transmis Ștefan Mandachi pe pagina sa de Facebook.


loading...
Partenerii noștri