Ștefan Mandachi și-a vândut afacerile. Pentru ce sumă s-a făcut tranzacția și cine sunt urmașii lui „#ȘîEu”

Ștefan Mandachi a demonstrat că și afaceriștii români pot crea „unicorni" locali. Acum, a venit momentul să predea „moștenirea". Antreprenorul „ȘîEu" a vândut mai multe afaceri, în frunte cu Spartan.

14 feb. 2023, 20:38
Ștefan Mandachi și-a vândut afacerile. Pentru ce sumă s-a făcut tranzacția și cine sunt urmașii lui „#ȘîEu”

Ștefan Mandachi își face „exitul” din afacerea cu care este asociat cel mai des de români, lanțul de restaurante „Spartan”. Antreprenorul sucevean a vândut companiile care operau francizele, scrie presa economică.

Un grup de șapte persoane fizice a cumpărat lanțul de restaurante, pentru 20 de milioane de euro. Banii vor fi achitați în zece ani, în rate. Prima tranșă va fi expediată din primăvara lui 2024. Astfel, „socotelile” vor fi încheiate în 2034.

 

Cine sunt urmașii lui Ștefan #ȘîEu Mandachi

 

Printre cumpărători se numără mai mulți francizați Spartan, precum Remus Cosovanu, fost fotbalist la Poli Timișoara și Răzvan Nanuș, co-fondator Crocant.

Remus Cosovanu a fost primul investitor francizat al brandului, care deținea deja o cotă de 30% din numărul de restaurante. Astfel, fostul sportiv va deține cele mai multe părți sociale din companie.

Afaceristul din Timișoara este investitor Spartan încă din 2013.

Nanuș are și el șapte restaurante în portofoliu, în regiunile București și Constanța.

Directorul general Spartan România va rămâne Gabriel Melniciuc, cu peste 20 de ani experiență în retailul alimentar, dintre care 16 ani în rețeaua internațională McDonald’s.

75 de restaurante Spartan există în România, în momentul de față, dintre care 43 în franciză. De asemenea, Ștefan Mandachi a vândut și alte afaceri, care își desfășurau activitatea sub umbrela companiei suceveanului.

„Am vândut companiile din HORECA și Real Estate, care operau francizele Spartan, Hercule și Hollywood Villas.

Nu am vândut lanțul de restaurante, ci întreaga companie, care include francizele BumBumBox, Biotransylvania și Regatto”, a declarat pentru Profit.ro Ștefan Mandachi.

 

Ștefan Mandachi pregătește noi succese majore în business. Investește în alte branduri din HORECA

 

În vara anului trecut, afaceristul #ȘîEu anunța că are în plan expansiunea Spartan și extinderea în țară și în străinătate, având ca obiectiv pentru anul 2022 să ajungă la 100 de restaurante deschise în țara noastră.

Astfel, Spartan semnase un angajament pentru preluarea a cinci dintre locațiile Taksim din București, în schimbul a 1 milion de euro. Taksim era administrat în România de Sterling Cruise, companie fondată de Dan Isai, alături de alți antreprenori.

Sterling Cruise a fost lansată în 2014 și operează branduri precum Salad Box, Pep & Pepper, Taksim, Boss Mini Burgers sau Resto Aperto.

În următorii ani, Ștefan Mandachi se va implica într-o afacere din zona de educație.